Середа, 15.05.2024, 13:42 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Березень » 31 » Косо криво, аби живо
Косо криво, аби живо
21:24
    Вже стільки миру не кажи, що скупий і дурний тратить двічі,  а влада п’ятий рік намарно тратить гроші платників податку.

Так званий ремонт дороги на вулиці Галицькій (біля кінотеатру «Княгинин»). Тракторист, два дорожних працівника, дорожній майстер, плюс до цього пальне на трактор, амортизація основних засобів, заробітня плата, відрахування від зарплати…  А ще болотно - піщана суміш. Набіжить чимала сума до оплати за таку роботу,з кишені платників податків! А ще коли випаде дощ, то від тієї суміші вся дорога і капці на ногах у перехожих будуть в бруді. Це називається міською економією.

Порада від Асоціації – краще на зекономлені кошти купити відповідну техніку і не мучити стільки людей. Робота автоматизованої техніки обійдеться дешевше.









Фото Княгинин


    А далі: латана- перелатана вул. Ю. Целевича. Ніякої підготовки до проведення асфальтування дороги (нижче наводимо стандарти). Асфальт закинули  в болотні (ще вологі) ями, зверху пройшли катком… А після перших дощів будуть знову ями. Це також міська економіка!

        Державний стандарт України (ДСТУ 3587-97)

  3.1.1 Покриття проїзної частини не повинно мати осідань,вибоїн,напливів чи інших деформацій,що утруднюють рух транспортних засобів.

  4.6.4. Підготування покриттів до ямкового ремонту складається з   вирубування   пневматичним  чи  електричним  інструментом,  запозначеним контуром,  прямокутного обрису (з  перекриттям  2-4  см незруйнованої частини покриття),  ретельного очищення і змазування стінок вибоїн  рідким  в'яжучим  (якщо  потрібно,   розігріти   до 60 град. C) при температурі повітря не нижче 5 град. C.

     4.6.5. Ямковий  ремонт,  методом  просочення,  проводиться на покриттях,  улаштованих цим методом,  при температурі  повітря  не нижче плюс 5 град. C при використанні, як в'яжуче, швидкорозпадних бітумних емульсій і не нижче  плюс  10  град. C   (сухої  поверхні
вибоїн) при використанні, як в'яжуче, в'язких бітумів БНД 130/200, БНД 90/130,  розігрітих до температури 150-170  град. C,   дьогтів Д-6,  Д-7,  розігрітих  до  температури 80-120 град. C  чи сумішей нафтових бітумів з  кам'яновугільними  дьогтями  (вміст  одного  з компонентів до 30%) розігрітих не вище 130 град. C,   або бітумних мастик.

     4.6.6. На покриттях,  улаштованих методом просочення, вибоїни глибиною  до  3  см  ремонтують  способом  прямого  і  зворотнього просочення.

     При прямому   просоченні  в  підготовлену  вибоїну  укладають чистий і сухий щебінь (гравій)  розміром  10-20  мм  у  кількості, наведеній у   таблиці   4.3.,   розливають   в'яжуче  у  кількості
0,8-1,2 л/кв.  м на кожний сантиметр глибини вибоїни, розподіляють кам'яний дрібняк  (гравій)  розміром  5-10  мм і ущільнюють котком середньої ваги за 6-8 проходів по сліду, а при невеликих обсягах - механічними чи ручними трамбівками.

     При зворотньому просочуванні спочатку  розливають  в'яжуче  у кількості  0,8-1,2  л/кв. м   на  кожен сантиметр глибини вибоїни, заповнюють  щебенем  розміром  10-20  мм  і  ущільнюють  до  появи в'яжучого  на  поверхні,  після чого розподіляють кам'яний дрібняк розміром 5-10 мм і остаточно ущільнюють.

                           Таблиця 4.3.

               Норми витрат щебеню куб. м/10 кв. м
             при ямковому ремонті способом просочення

 

Розмір щебню, мм
Глибина вибоїн, см



 3
 6
 10
       20 - 40 ---
 0,5
 0,84
       10 - 20 0,35
 0,09
 0,09
       5 - 10 0,07
 0,09
 0,08

     4.6.7. Вибоїни  глибиною  більш  3  см  ремонтують   тими   ж способами і за технологією,  що викладена вище, тільки при ремонті способом  просочення  їх  спочатку  заповнюють  щебенем  (гравієм) розміром 20- 40 мм з розрахунку 0,6 куб. м на 10 кв. м і трамбують доти, доки в'яжучий матеріал не з'явиться на поверхні.

     Після цього  розсипають щебінь розміром 10-20 мм з розрахунку 0,06-0,12 куб.  м на 10 кв.  м  і  ущільнюють  трамбуванням.  Далі роблять  другий  розлив  в'яжучого,  розподіляють кам'яний дрібняк розміром  5-10  мм  і   остаточно   ущільнюють   трамбуванням   чи укочуванням.

     У деяких   випадках    використовують    гарячі    і    теплі асфальтобетонні  суміши.   Технологія їх використання для ямкового ремонту викладена при розгляді поточного ремонту асфальтобетонних покриттів.

 






      
фото вул.Ю.Целевича

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1673 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]