Четвер, 25.04.2024, 17:09 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Лютий » 10 » Невигадані історії-Шведському водієві дозволили їздити п'яним за кермом
Невигадані історії-Шведському водієві дозволили їздити п'яним за кермом
13:27


Шведському водієві дозволили їздити п'яним за кермом.У будь-якій країні водіння автомобіля в стані алкогольного сп'яніння або з перевищенням дозволеної концентрації спирту в крові, є найтяжчим порушенням ПДР. Але немолодий швед зумів переконати суд, що йому можна сідати за кермо напідпитку.

Нещодавно жителя невеликого шведського міста Істад (Ystad) поліція викрила у водінні в стані алкогольного сп'яніння середньої тяжкості - перевірка за допомогою алкотестера показала, що концентрація етилового спирту в крові немолодого водія становила 1 проміле, що в 5 разів вище дозволеної в країні гранично допустимої концентрації 0 , 2 проміле.

Однак 61-річний швед не тільки зберіг свою водійське посвідчення, але і був, по суті, виправданий.

Під час судового розгляду він повідомив судді, що протягом уже майже 25 років йому доводиться працювати в нічну зміну. Протягом практично всього цього періоду він удень після сну зазвичай випиває 6 маленьких пляшечок горілки (600 мл в загальній складності), 1-2 пляшки пива, іноді перед самим виїздом на роботу «додає» 200 мл кріпленого вина.

Швед заявив, що його організм, привчений на протязі десятиліть до щоденного споживання настільки великих доз алкоголю, володіє підвищеною толерантністю і тому водіння автомобіля в такому стані не представляє для нього ніяких складнощів.

Суддя, уважно вислухавши доводи обвинуваченого, якому загрожувало позбавлення водійських прав на тривалий термін і великий грошовий штраф, і визнав їх цілком переконливими.

Водій не лише не позбувся водійського посвідчення, але і був відпущений з миром.

Однак, невідомо, як складуться обставини для шведа в наступний раз - представники дорожньої поліції, які були присутні на судовому засіданні, дуже уважно вислухали зізнання старого в тому, що він уже понад 20 років практично кожен вечір сідає за кермо п'яним.



Категория: Новини в світі | Переглядів: 639 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]