Четвер, 09.05.2024, 15:38 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2012 » Листопад » 18 » Новинки закону про автострахування
Новинки закону про автострахування
17:56
З 4 листопада набули чинності зміни до законодавства України, яке регулює відносини страхових компаній та їх клієнтів.

Важливо знати деякі деталі.

1. Страховик, який продає поліси автоцивілки, зобов'язаний бути членом Моторного (транспортного) страхового бюро України (перевірити членство компанії можна на http://www.mtsbu.kiev.ua). Там же є і дані про надійність страхових компаній.

2. Розміри ціни автоцивілки (поліс ОСЦПВ - обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності) повинні бути однаковими у всіх компаній - в законі чітко прописано, що критерії визначення ціни поліса не повинні відрізнятися. Тобто, якщо страхова компанія пропонує яку-небудь допскідку на автоцивілку (крім передбачених законодавством за водійський стаж), це повинно викликати підозри.

3. Розмір страхової суми за шкоду, заподіяну майну потерпілих, становить 50 000 гривень на одного потерпілого. Розмір страхової суми за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих, становить 100 тисяч гривень на одного потерпілого.

4. У разі зміни власника застрахованого транспортного засобу (наприклад, при продажі авто) договір страхування зберігає силу до закінчення строку його дії - права та обов'язки страхувальника переходять до нового власника.

5. Автомобіль вважається фізично знищеним, якщо його ремонт технічно неможливий або економічно необгрунтований (якщо ціна ремонту перевищує ринкову ціна автомобіля). Визначають це незалежні експерти.

6. З'явилася ясність з розміром виплат за моральну шкоду. Прописана мінімальна сума виплати на лікування, яка складе 1/30 частина розміру мінзарплати (або 37 грн) за кожен день лікування протягом 120 днів. Цей мінімум страховик зобов'язаний відшкодувати потерпілому навіть за відсутності документів, що підтверджують витрати на лікування, діагностику, купівлю ліків. До цього моральну шкоду треба було доводити - довга і складна процедура.
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 552 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]