Понеділок, 20.05.2024, 01:06 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2011 » Квітень » 9 » Підприємці пропонують свої зміни до Податкового кодексу.
Підприємці пропонують свої зміни до Податкового кодексу.
02:47
З'їзд малого і середнього бізнесу пропонує проект змін до Податкового кодексу про єдиний податок.
Зокрема, підприємці пропонують ввести нульову ставку податку для мікробізнесу - фізосіб, що надають послуги з ремонту, зайнятих ремісництвом або роздрібною торгівлею на ринку. При цьому підприємство повинне функціонувати без без найнятих робітників і виручка повинна складати до 150 розмірів мінімальної зарплати рік.

Відмітимо, що з'їзд МСБ проводить громадська організація "Фортеця" (керівник Оксана Продан - відома як один з організаторів "податкового" майдану). У залі присутньо близько 400 чоловік, серед яких екс-глава Держкомпідприємництва Александра Кужель і депутат від Ну-НС Ксенія Ляпіна.
Крім того, в проекті змін до Податкового кодексу пропонується введення єдиного податку для фізосіб у розмірі 40-60% від мінімальної зарплати, зайнятих виробництвом, торгівлею або послугами (оренда землі, нерухомості обкладається окремо); а також для фізичних осіб, зайнятих в громадському харчуванні (окрім ресторанів), виручка яких не
перевищує 1200 мінімальних зарплат в рік, а число найнятих робітників одночасно - 10-и.

Також пропонується ввести єдиний податок з продажів для физлиц, виручка яких складає до 2300 мінімальних зарплат і кількість найнятих робітників не перевищує 10-и. Пропонована ставка - 3% від продажів товарів/робіт/послуг після сплати ПДВ або 5% від продажів у разі включення ПДВ в єдиний податок.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні почалися "податкові канікули" по податку на прибуток для підприємств, у яких дохід кожного звітного податкового періоду не перевищує 3 мільйони гривен, а нарахована за кожен місяць звітного періоду середня зарплата їх працівників є не меншою, ніж дві мінімальні зарплати (згідно із законодавством з 1 квітня - 960 гривен).

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 694 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]