Четвер, 16.05.2024, 10:52 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 15 » Позиція Асоціації відносно нових «Правил…»
Позиція Асоціації відносно нових «Правил…»
19:34
  Діючі «Правила дорожнього руху», які були введені  в дію 1 січня 2002 року з подальшими доповненнями повністю відповідають нормам міжнародної Конвенції про дорожній рух.

Асоціація не погоджується з твердженнями державних чиновників, що державою ухвалено ряд змін до законодавчих актів, які стосуються «Правил…», тому є необхідність їх зміни. «Правила дорожнього руху» у великій мірі мають бути не змінними, постільки в Україні є багатомільйонна  армія автовласників, які вивчали «Правила…» ще 20-40- років тому. А часта зміна норм в «Правилах» суттєво вдарить по кишені «споживача українських законів».

«Правила…» мають вести до лібералізації, а не до «затягувань гайок» і до відповідальності всіх учасників дорожнього руху і контролюючих органів.

Асоціація проти запровадження вимоги, що зобов’язує водія при зупинці інспектором ДАІ  виходити до нього і залишати без нагляду свій автомобіль (власність).

Ми підтримуємо ідею їздити в день з включеним світлом фар в період з 1 листопада по 31 березня. Дана норма існує в Європейських країнах і досить позитивно впливає на безпеку руху.

Також підтримуємо позицію ДАІ щодо недопустимості зниження швидкості руху на заміських дорогах з роздільними проїжджими частинами з 110 км/год до 90 км/год.  До прикладу в Німеччині, на їхніх автобамах, зовсім знято будь-яке обмеження щодо швидкості руху – і аварійність на їх дорогах найнижча в Європі.

Доброю є ініціатива: дозволити стоянку автомобілів на відстані 5 метрів до переходу (зараз 10 м.), та 15 метрів до стоянок (зараз 30 м.). В умовах великої насиченості в містах автотранспорту і обмеженими місцями для парковки ця норма є доречна.

Проте ми категорично про надання права інспекторам ДАІ визначити степінь сп’яніння чи визначення на втомленість водія, поскільки інспектори не мають відповідної освіти та кваліфікації. Існує ризик, що даішники час від часу будуть зловживати таким правом.

Асоціація  не погоджується з нормою заборони парковки автомобіль на тротуарах (зараз можна, якщо для пішоходів є прохід в 2 метри). А чому не можна паркуватись, скажімо перед міською і обласною Радами, коли там так багато місця пустує. Депутати там постійно паркують свої джипи і хто їх буде наказувати? Не підтримується нами та ідея, що власник автомобіля повинен знати попереднього власника. А може ще й потрібно бути екстрасенсом і знати куди і кого возив попередній власник? Звичайно, що це маразм!

Введення норми на заборону зупинки для таксі може суттєво вдарити по простим громадянам, їхньому комфорту і право на поїздки. Адже вони такі самі пасажири як і в транспорті загального користування.

Підтримуємо ідею «аварійної сигналізації», коли мажори ідуть в кабаки, а свої автівки залишають будь-де з включеною аварійкою.  
     «У центрі міста в недозволеному місці стоїть автомобіль. Підійшов ДАІшник і бачить на лобовому склі записку:
"Сів акумулятор. Шукаю буксир”.
Через дві години машина як і раніше стоїть на місці, але записка вже інша:
"Трос порвався, пішов за механіком”.
Ще через дві години міліціонер прочитав нову записку:
"Ця машина недорого продається”.  «

 

Всі свої позиції Асоціація  направила до Держкомпідприємництва та Кабінету Міністрів України.

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 645 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]