П`ятниця, 17.05.2024, 01:39 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 12 » Позиція керівництва ДАІ відносно Нових ПДР
Позиція керівництва ДАІ відносно Нових ПДР
21:58
ДАІ має намір у вересні-жовтні передати на розгляд Кабінету міністрів проект постанови про внесення змін до правил дорожнього руху.

"Через два-три місяці ми плануємо закінчити цю роботу (по підготовці відповідних пропозицій), потім проведемо обговорення проекту, після чого виноситимемо на розгляд Кабміну", - сказав заступник департаменту ДАІ Сергій Будник.

За його словами, необхідність внесення змін в правила дорожнього руху, що діють, виникла у зв'язку з ухваленням ряду змін до законодавчих актів, так або інакше що стосуються дорожнього руху, що викликало необхідність узгодження окремих положень ПДР з положеннями чинного законодавства.

Він заявив, що ДАІ почала роботу над внесенням змін до правил дорожнього руху ще в 2009 році. Свої пропозиції по внесенню змін в ПДР зробили державні органи, а також різні громадські організації.

Всі останні пропозиції по зміні правил дорожнього руху розміщені на веб-сайті ДАІ для обговорення громадськістю. Будник відзначив, що ці пропозиції не є офіційною позицією Міністерства внутрішніх справ, оскільки враховують і думку громадських організацій.

Після обговорення цих пропозицій найраціональніші з них будуть внесені до проекту ухвали, який буде переданий на розгляд Кабміну.

Також Керівництво  ДАІ висловилося  проти запропонованої вимоги, що зобов'язує  водія при зупинці інспектором ДАІ виходити до нього з машини для бесіди.

Зате ідея їздити вдень з включеним світлом фар в період з  1 листопада по 31 березня, підтримується Державтоінспекцією, оскільки це повинно позитивним чином позначитися на безпеці руху. Тим паче, що подібна вимога вже давно існує в деяких європейських країнах і зарекомендувало себе позитивно.

Керівництво ДАІ проти зниження швидкості  руху на заміських дорогах з роздільними проїжджими частинами з 110 км/год до 90 км/год і ін.  Сергій Будник заявив, що він наполягатиме на збереженні даної вимоги. Не зміниться і швидкість руху в містах, знижувати її з 60 до 50 км/год (така планка встановлена в багатьох європейських країнах) ДАІ не збирається.

Враховуючи, що багато сучасних мотоциклів дозволяють безпечно рухатися на високих швидкостях і також безпеці з них зупинятися, цілком можливо, що ДАІ підніме для них максимальну планку швидкості руху за містом, прирівнявши її до швидкості легкових автомобілів.

Нагадаємо, що в даний час в Україні проходять громадські обговорення нової редакції Правил дорожнього руху, які готує Державтоінспекція спільно з різними структурами і відомствами, задіяними у сфері організації дорожнього руху, і громадськими організаціями. Всього в ДАІ прийшло понад 700 пропозицій окремих положень ПДР, з яких 267 стосуються внесень змін до існуючих положень, що діють, Правив і 40, - внесення абсолютно нових положень (термінів, вимог до організації руху велосипедистів, нових дорожніх знаків і розмітки).  Ознайомитися з нововведеннями можна на офіційному сайті Департаменту ДАІ.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 886 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]