Субота, 04.05.2024, 06:38 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 15 » Працівники ДАІ мають звертатись до водіїв на "Ви"
Працівники ДАІ мають звертатись до водіїв на "Ви"
18:01
Якось дуже “тихо” Міністерством УМВС було затверджено нову «Інструкцію з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» під №111(попередня мала № 1111)  від 27 березня. Така Інструкція була зареєстрована в Мінюсті України аж через три місяці, а саме 26 червня за № 576/16592.
   
   Нагадаємо, що в Асоціації є відповідь МВС України ще від 17.02.2009 року про те,що МВС готує розроблення нової редакції вказаної Інструкції,( саме завдяки нашим наполяганням  через депутатів Верховної Ради). Але  так, як оприлюднення нової Інструкції не було – то ми не мали змоги провести її аналіз раніше. Наводимо деякі витяги:

    Нова Інструкція зобов’язує інспектора ДПС :
-    (п.3.15) надання практичної допомоги учасникам дорожнього руху.
-    (п.6.26) під час керування патрульним автомобілем (іншим ТЗ) бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР. На медичний огляд направляти водіїв лише «… за наявності підстав вважати….», а в попередній було просто направляти. При зупинці ТЗ повинна враховуватися дорожня обстановка, безпека інших учасників дорожнього руху. Це значить, що зупиняти ТЗ можна , тільки з дотриманням ПДР. Є , правда, виключення – як достатні підстави вважати, що водій п’яний, підозра в скоєнні злочину, залишив місце ДТП.
Працівникам ДАЇ заборонили бесіди по мобільному телефону по не робочих питаннях (п.18Б).

У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється:
- звертатись до учасників дорожнього руху на «ти»;
- використовувати погрозливі чи ображаючі жести;
- допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливість, вирази чи репліки, які ображають людську гідність, погрози;
- пред’являти безпідставні звинувачення.
Також , працівникам ДАЇ , (під час несення служби) заборонено використовувати технічні засоби та інші прилади, які не сертифіковані в Україні. Теж заборонено використовувати для несення служби приватні транспортні засоби.

Текст інструкції : Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС ( Наказ МВС №111 від 27.03.2009р.)



далі буде...



Категория: Законодавство | Переглядів: 962 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]