Четвер, 16.05.2024, 22:58 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 20 » Прес-реліз Івано-Франківської обласної асоціації приватних перевізників
Прес-реліз Івано-Франківської обласної асоціації приватних перевізників
21:04
Сьогодні, 20 липня відбулася зустріч Голови Асоціації з журналістами. Більш детально про прес-конференцію ми напишемо пізніше, а зараз короткий опис тем, що обговорювалися :

1.    Відповідно до рішення загальних зборів членів Івано-Франківської обласної асоціації приватних таксистів від 14.05.2010 р. (протокол №5) змінено назву організації на «Івано-Франківську обласну асоціацію перевізників».

    Зміна назви викликана тим, що до вступу в Асоціацію подали заяви приватні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів як в місті Івано-Франківську так  і міжміських маршрутах. Також виявили бажання (подали заяву ) ПП «ЮЛІЯ», яке займається грузовими перевезеннями та ряд водіїв «дальнобойщиків».

2.    За порадами до Асоціації дуже часто звертаються приватні власники транспортних засобів. Значну частку своєї роботи Асоціація здійснює в режимі звернень до органів влади в т.ч. місцевої. Так з приходом до влади в ОДА Михайла Вишиванюка нами скеровано губернатору 5 листів різного характеру в т.ч. 3 спільні листи на ім’я голови обласної ради                     п. М. Олійника.

    Від ОДА Асоціація отримала відповіді на  4 листи ( всі з просроченими термінами). Один лист від 02.04.2010 р. і надалі знаходиться в нас на контролі і чекає реагування від ОДА.

    Зовсім не реагує на наші листи голова облради п. М. Олійник.

    Просто жахлива картина на звернення Асоціації зі сторони міської влади. Усі звернення Асоціації до міського голови п. В. Анушкевичуса в 2010 р. просто зігноровані. Не надано відповіді на 5 листів, в тому числі на 1 колективне звернення. Ще 10 березня 2010 р. Асоціація надіслала листа міському голові надати інформацію щодо обсягів ремонту доріг в м. Івано-Франківську в 2009 році і заплановані роботи на 2010 рік. Також направлено звернення щодо застосування норм і стандартів при ремонті доріг «холодним» асфальтом. Ряд звернень Асоціації ще не отримали свого логічного завершення з 2008 року. Копії відписок - обіцянок додаються.

Не вміють працювати із зверненнями громадської організації наші законотворці, народні депутати України. Ще в березні 2010 року Асоціація звернулась  до нардепів Д. Шлемка, З. Шкутяка, Р. Ткача, В. Мойсика щодо нормативних документів, які є в системі МВС України і котрі в деякій мірі не застосовуються при складанні протоколів ППДР, чим порушують права водіїв.

Асоціація надала свої пропозиції вказаним депутатам і надіялась, що вони застосують їх (пропозиції) в своїй законодавчій ініціативі. Тільки Роман Ткач переправив наше звернення в МВС України (не зрозуміло для чого - «для вжиття заходів»- бюрократично). Решту депутатів певно і не читали звернення громадської організації.

Висновок:Державні органи влади ігнорують громадськість. Тепер громадськість буде знати кого не вибирати на наступних виборах.

3. Сайт «Автомобіліст» (адреса www. avtoif.org.ua) зареєстрований в квітні цього року і за короткий проміжок став уже досить популярним серед водіїв та власників авто (500-600 відвідувачів в день). Асоціація перевізників при створенні даного порталу керувалася двома завданнями: створити повноцінний, саме україномовний автомобільний інтернет-ресурс, бо в даний час такі відсутні, а також охопити такі цікаві питання, як автострахування, автокредитування, ремонт автомобілів та догляд за ним, зразки правових документів для автолюбителів та правові статті саме для автомобілістів. Сайт розрахований на україномовну інтернет-аудиторію України та Прикарпаття зокрема (на сайті є окремий розділ, який освітляє питання, які актуальні насамперед для автомобілістів Прикарпаття. )







Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 769 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]