Четвер, 16.05.2024, 22:03 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2012 » Травень » 9 » Проекти автозаконів-2012:
Проекти автозаконів-2012:
14:14


 В Україні хочуть повернути довіреності і підняти штрафи.
 
Минулий рік приніс автомобілістам ряд приємних законодавчих нововведень: скасували довіреності, техогляд і транспортний збір. У цьому році Рада заборонила даішникам відмовляти в реєстрації (перереєстрації) авто в разі наявності несплачених штрафів за порушення ПДР.

Але разом з добрими  новинами послідували і ряд поганих: нардепи зареєстрували законопроекти, які в разі їх прийняття призведуть до значного підвищення витрат водіїв.

ОГЛЯД ЗАКОНОПРОЕКТІВ:

МИТА. У перших числах травня була оприлюднена рекомендація Мінекономіки додатково до існуючого мита в розмірі 10% ввести спецмито - 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна до 1,5 л і 15,1% на автомобілі з об'ємом двигуна 1,5-2,2 л.

Представник Всеукраїнської асоціації автоімпортерів-дилерів Олег Назаренко пояснив, що спецмита можуть ввести в будь-який момент в травні 2012 року. А недорогі іномарки подорожчають у середньому на 8-15 тис.

ШТРАФИ. В даний момент Комітет ВР «З питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності» готує до другого читання закон, який передбачає підвищення штрафів за порушення ПДР в рази - в середньому вони зростуть з 255-340 грн до 765-1020 грн. Причому глави профільного Комітету Володимир Олійник навіть не заперечує, що одночасно зросте і дорожня корупція: «Якщо великий штраф, то ймовірна і велика корупційна складова. І тоді буде все одно економічно невигідно порушувати ».

ШВИДКІСТЬ. Якщо згаданий вище законопроект приймуть, то водіям доведеться їхати в місті не швидше ніж 70 км на годину, замість нинішніх 80-ти (60 км на годину, плюс 20 км, за які не карають).

Добре це чи погано - складно сказати. Але є надія, що на безпечних ділянках дороги дозволять їздити швидше, встановивши знаки: так зробили в 2009-му році на проспекті Перемоги і Столичному шосе (потім їх зняли і більше не вішали). Ясна річ, що на перших порах багато водіїв будуть їздити за звичкою «80» і платити штрафи.

БАГАТСТВО. Як ми пам'ятаємо, що в законопроекті «Про багатство» (зараз він знаходиться на доопрацюванні) передбачалося обкласти податком авто з об'ємом двигуна понад 3,4 л. Але причинно-наслідковий зв'язок між двигуном і ціною авто нечітка. Наприклад, такий мотор може стояти на мікроавтобусі. Є надія, що нардепи врахують всі нюанси.
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 788 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]