Субота, 11.05.2024, 17:45 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Серпень » 27 » Рекламу хочуть прибрати з міського транспорту
Рекламу хочуть прибрати з міського транспорту
09:30

Рекламу хочуть прибрати з міського транспорту

                                                  27.08.2013 8:48

   У законопроекті зроблено виняток для реклами в метро

  Всю рекламу на міському електро-і автотранспорті необхідно заборонити, вважає перший заступник голови комітету з питань транспорту і зв'язку народний депутат Костянтин Бондарєв (Батьківщина). Законопроект з такими пропозиціями він вніс до Верховної ради у вівторок.

   Реклама на транспорті може бути причиною ДТП, так як вона відволікає увагу учасників дорожнього руху, йдеться в пояснювальній записці до документа. Крім того, реклама псує зовнішній вигляд самого транспорту. "Зараз зовнішня реклама нанесена так, що залишається вільним тільки лобове скло водія", - стверджує автор законопроекту. У діючих правилах рекламу заборонено наносити тільки на скляні поверхні транспорту, якщо вона заважає безперешкодному огляду з салону.

   У законопроекті зроблено виняток для реклами в метро. Костянтин Бондарєв пояснив це тим, що скарги не торкалися метрополітену. При цьому саме на рекламу в метро припадає близько 60% всієї транспортної реклами, відзначає глава координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко.

   За даними Всеукраїнської рекламної коаліції, в 2012 році обсяг транспортної реклами (включає не тільки рухомий склад, а й рекламні конструкції на шляхопроводах, мостах, а також рекламу в будівлях вокзалів і аеропортів, у вагонах поїздів тощо) склав 120 млн.грн. Заборона в разі його введення відіб'ється і на надходженнях до бюджетів міст. Наприклад, у Києві надходження від реклами на транспорті у минулому році склали близько 150 тис.грн.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 500 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]