Четвер, 16.05.2024, 14:56 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 5 » Скоро може бути заборонено махати посвідченнями перед даішниками.
Скоро може бути заборонено махати посвідченнями перед даішниками.
14:07
Арсеній Яценюк вніс до парламенту законопроект № 6610, згідно якому планується внести зміни до Закону "Про дорожній рух". Дані зміни можуть торкнутися насамперед звиклих махати «корочкою» перед носом у співробітника ДАІ.

Запропоновано заборонити пред'явлення співробітникам ДАІ які-небудь посвідчення і пропуски, видані органами влади, місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян. Пропозиція в Законопроекті звучить так: «Водієві транспортного засобу забороняється:

- під час передачі для перевірки на вимогу співробітника міліції відповідних документів пред'являти посвідчення (пропуски), видані органами державної влади і органами місцевого самоврядування, документи, які указують на членство в об'єднаннях громадян і будь-які інші документи;

- закріплювати на передньому вітровому склі транспортного засобу посвідчення (пропуски), видані органами державної влади і органами місцевого самоврядування, документи, які указують на членство в об'єднаннях громадян і будь-які інші документи, окрім талона про проходження державного технічного огляду, спеціального знаку, який надається страховиком при укладенні страхового договору і інших документів, розміщення яких передбачене законом.

Законодавцем пропонується ввести за це адміністративну відповідальність за дане правопорушення (25-40 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян), а також тимчасово вилучати такі документи у разі їх пред'явлення. Методика тимчасового вилучення документів визначається Кабміном.

Залишається відкритим питання - якщо документ був пред'явлений співробітникові Державтоінспекції до вимоги пред'явити документи, а не під час передачі документів, внаслідок
чого дана вимога не буде озвучена - яка відповідальність за це? Адже в більшості випадків так воно і відбувається: у прочинене ретельно затоноване вікно висовується рука з розгорненою «корочкою» або згорнутою купюрою і ніяких документів співробітник ДАІ вже не вимагає.

Від редакції: Арсеній Яценюк працює напевне за ввесь свій юридичний відділ ))) То редакцію законопроекту на 3 сторінки про місцеві вибори  напише, то ще щось... А цей законопроект я би доповнив ще такими пунктами:

- забороняється під час розмови з інспектором ДАІ згадувати свої місце роботи та посаду ;

- забороняється показувати лице інспекторові ДАІ, якщо воно часто транслюється по телевізорі.

- якщо авто дорожче 100 000 $ -потрібно надягати камуфляж на нього.

Ну дитячий сад...



Категория: Новини в Україні | Переглядів: 657 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]