Понеділок, 20.05.2024, 03:36 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Техогляд відмінено
Техогляд відмінено
22:06
У Адміністрації Президента України готовий указ про відміну обов'язкового державного техогляду. На такий радикальний крок Президент вирішив піти після безуспішних спроб реформувати діючу систему техогляду і спроб передати цю функцію сервісним станціям.

Ще 19 січня Президент провів нараду з МВС, де зажадав в найкоротші терміни реформувати систему техогляду. "Я показую вам жовту картку. Техогляд приватного транспорту, який обіцяли відмінити, досі існує. Над людьми продовжують знущатися", - заявив В. Янукович.  Станом на 1 квітня ситуація з техоглядом не змінилася. Його, як і раніше, фактично проводить ДАІ.

МВС підготувало програму, згідно якої фізично техогляд проводитимуть СТО, але без участі ДАІ там все одно не обходилося. Саме видачу самого талона про проходження ТО ДАІ хотіла залишити за собою. Уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, який активно брав участь в реформуванні техогляду, також презентував власне бачення реформ техогляду. Ключовим методом боротьби з корупцією, в концепції Бродського, повинні були стати відео і фотофіксація процесу проведення ТЕ, які на СТО повинні були зберігати 3 року.

У Асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) висловилися проти такої новації, мотивуючи це додатковими витратами на зберігання і підтримку даних, крім того, сам факт фото автомобіля на СТО ще ні про що не говорить. Його можуть туди прикотити і сфотографувати, а на відеозйомці може бути присутнім взагалі інший автомобіль з "чужими" номерами, - констатували у ВААІД. В той же час, вартість техогляду буде невиправдана збільшена, оскільки СТО доведеться містити системного адміністратора, купувати носії інформації, обладнати приміщення для зберігання даних і тому подібне

Після безуспішних спроб знайти компроміс між МВС, Кабміном і учасниками ринку, в Адміністрації Президента наважилися на радикальний крок і підготували указ про ліквідацію обов'язкового державного техогляду. Тепер переговорний процес почнеться з чистого лиця.

Відмітимо, що на повну ліквідацію техогляду свого часу пішла Грузія, де також не змогли побороти опір системи і наважилися на радикальний крок. Зрештою, це привело до повного зникнення корупції, оскільки немає техогляду - немає і хабарів.

Саме дивне, що технічний стан автомобілів в Грузії після цього не змінився, оскільки техогляд там, та і у нас, вже давно став суто корупційною процедурою, що не має нічого спільного з перевіркою техсостояния автомобіля.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 2465 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]