Вівторок, 23.04.2024, 20:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Грудень » 29 » У новому році в Україні зміняться правила " автоцивілки"
У новому році в Україні зміняться правила " автоцивілки"
15:21
У новому році в Україні зміняться правила " автоцивілки"
Влада чекає різкого збільшення виплат , а самі страховики роблять скромні прогнози
Моторне ( транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) очікує збільшення виплат з "автоцивілки " на 35 % в 2014 р. Про це повідомив в. о. директора МТСБУ Вадим Загребной. Зростання виплат в бюро пов'язують зі вступом в силу змін до закону про обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності , пише " Капітал".
Так , з лютого сума виплат на лікування потерпілого в ДТП зафіксована на рівні 3,3 % від мінімальної заробітної плати на день і становить сьогодні 36,73 грн. Якщо потерпілий у результаті аварії отримав інвалідність першої групи , розмір платежу становить 36 мінімальних зарплат , або 39,7 тис. грн , другий - 18 мінімальних зарплат , або 19,8 тис. грн , третьої - 12 мінімальних зарплат , або 13,2 тис . грн. У разі смерті потерпілого його родичам повинні компенсувати 36 мінімальних зарплат , або 39,7 тис. грн , і оплатити витрати на похорони - 13,2 тис. грн. Моральна шкода компенсується потерпілому на рівні 5 % від страхового відшкодування , родичам загиблого - 12 мінімальних зарплат , або 13,2 тис. грн.
У МТСБУ вважають , що ці вимоги істотно вплинуть на обсяг виплат страховиків у наступному році. Самі страховики більш стримані в оцінках.
"Виплати підвищаться на 10-15%. В основному за рахунок інфляції і збільшення середньої суми відшкодування" , - очікує начальник відділу андеррайтингу СК " Allianz Україна " Олександр Яременко.
У страхових компаніях очікують , що наступного року зменшиться число страхових агентів , що продають підроблені поліси нібито на втрачених бланках. За такими договорами ніхто ніколи не платить. Цього року МТСБУ запровадив реєстрацію всіх агентів з продажу ОСАГО : тепер на сайті бюро водій може перевірити , чи зареєстрований агент , з якими компаніями він співпрацює , скільки полісів і під якими номерами продає.
"Агент , спійманий на продажу неіснуючих полісів , стане відомий всьому ринку. Він отримає заборону на ведення страхової діяльності і не зможе легко змінити страховика " , - упевнений Яременко.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 450 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]