Субота, 27.04.2024, 22:22 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Грудень » 18 » У українських водіїв стали частіше вилучати машини
У українських водіїв стали частіше вилучати машини
09:59
У українських водіїв стали частіше вилучати машини
Віднімати авто на дорозі почали за 30 - денну прострочення по кредиту
Платіжна дисципліна серед водіїв покращилася завдяки правоохоронцям.
• Українські водії частіше вимагають страхові компенсації
• Про паличку і корочку
• Міндоходов прискорив перевірку автомобілів на митниці до 3 хвилин
Кредитних боржників почали активніше розшукувати на українських дорогах. Як повідомив начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков, за січень - жовтень 2013 р. за допомогою системи « Відеоконтроль - рубіж» працівники ДАІ знайшли в 2,3 рази більше автомобілів (18 546 транспортних засобів), розшукуваних державними виконавцями, ніж за аналогічний період минуло року (8179 машин).
Нагадаємо , що система відеофіксації номерних знаків авто «Відеоконтроль - рубіж» працює в Україні з січня 2012 р. Вона повністю автоматизована і дозволяє цілодобово моніторити автомобільний рух по дорогах через встановлені відеокамери. І при цьому автоматично звіряти лічені відеокамерами номери машин з базами даних МВС. У тому числі і з базою Державної виконавчої служби, до якої вносяться рішення судів про стягнення заборгованості: з виплати аліментів , боргів по ЖКГ, а найголовніше - з автокредитів.
Тим часом Міндоходов прискорив перевірку автомобілів на митниці до 3 хвилин
« Відеоконтроль - рубіж» виокремлює із загального потоку машин авто - боржників, патруль ДАІ зупиняє водія, та вилучає у нього транспортний засіб. Його відганяють на штраф - майданчик, і повертають лише після відповідного розпорядження держвиконавця - після погашення боргу (найчастіше, банку). Фінустанова, яка через суд домоглося стягнення застави - машини (в рахунок погашення автокредиту) підтверджує погашення заборгованості та офіційно відмовляється від фінансових претензій до позичальника.
Конфлікти на дорогах
Фінансисти не приховують, що поліпшили платіжну дисципліну серед водіїв саме завдяки правоохоронцям. «Ефективність роботи ДАІ зросла дуже сильно. У неї куди більше можливостей розшукати і затримати автомобіль, ніж у банківських служб безпеки», - визнав у розмові начальник управління по роботі з проблемною заборгованістю «Банку Національний кредит» Андрій Вдовиченко.
У теж час міліціонери повідомляють, що їх допомога кредиторам нерідко виливається в серйозні проблеми на дорогах. «Зі слів водіїв, які розшукуються, вони не знають про оголошення транспортного засобу в розшук , що в свою чергу призводить до виникнення конфліктних ситуацій», - повідомив нам Сергій Бурлаков.
За темою Українські водії частіше вимагають страхові компенсації
Ще одна проблема: повільне проходження документів з погашення заборгованостей . «Є випадки несвоєчасного надходження в ДАІ постанов про припинення розшуку транспортного засобу, у зв'язку з чим, міліціонери в телефонному режимі перевіряють силу документів про припинення розшуку (у підрозділах Державної виконавчої служби), що займає тривалий час», - зазначив Бурлаков.
Машину заберуть через місяць
Втім, в банках не дуже тривожаться на цей рахунок . Щоб простимулювати водіїв до своєчасного погашення автокредитів, вони посилюють вимоги . Наприклад, багато знизили планку за термінами попадання в «чорні списки» неплатників. Якщо ще спочатку 2013 р. в них зараховували за прострочення по кредиту в 180 днів, то зараз в поле зору ДАІ можна потрапити і за місячне запізнення платежу. «Ми можемо подати на боржника в суд навіть через 30 днів після того, як виникла заборгованість з виплати автокредиту. Сума заборгованості при цьому не має значення - борг є борг. За рішенням виконавчої служби Державтоінспекція може вилучити транспортний засіб прямо на дорозі», - зазначив у бесіді директор департаменту по роботі з проблемними активами VAB Банку Дмитро Жаданов.
Фінансисти знають про всі тяганині, пов'язаних з внесенням змін до реєстру держвиконавців, і про складнощі, які можуть виникати у водіїв. І дають стандартний рада - вчасно вносити платежі по автокредиту. «Навіть якщо у водія при собі будуть документи про те, що він виплатив борг або, наприклад, взагалі погасив автокредит цілком, його авто все одно конфіскують. Справа в тому, що банк подає інформацію про погашення боргу у виконавчу службу протягом трьох банківських днів, а от коли виконавча служба відкличе розшук - питання. Поквапити їх навряд чи вийде: навіть якщо працівник ДАІ одразу зв'яжеться з виконавчою службою. І та знаходиться недалеко, то приїдуть виконавці на пост протягом доби, а це, швидше за все, на наступний день. Далі процедура також нешвидка - працівнику треба підняти інформацію по цьому боргу і розглянути. І тільки потім авто знімуть з розшуку», - розповів нам Жаданов.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 647 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]