Понеділок, 13.05.2024, 05:54 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Жовтень » 28 » У Запоріжжі водії пасажирського транспорту змагалися в майстерності
У Запоріжжі водії пасажирського транспорту змагалися в майстерності
09:30
У Запоріжжі водії пасажирського транспорту змагалися в майстерності
   У Запорізькій області до Дня автомобіліста вирішили провести конкурс професійної майстерності серед водіїв пасажирського транспорту. Відбувся захід за ініціативи та підтримки Запорізької обласної державної адміністрації, управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області, Запорізької міської ради, Запорізької міської організації роботодавців у сфері автотранспорту напередодні.
   Відкриваючи змагання, начальник департаменту промисловості та транспорту обласної адміністрації Євген Семічаевскій, зазначив:
- Нинішній захід - це не ралі і не шоу за участю автомобілів, де треба першим прийти до фінішу. Так, в тимчасовій норматив необхідно вкластися, але головне - суворе дотримання Правил дорожнього руху.
   Основна мета конкурсу - підвищити професійну майстерність водіїв, які керують автобусами. Завдання - підняти престиж водіїв маршруток, а в підсумку вирішити головне завдання - забезпечити безпеку руху на пасажирському транспорті.
Далі він висловив упевненість, що конкурс професійної майстерності серед водіїв маршрутних транспортних засобів стане традиційним.
   Потім з вітальним словом виступив начальник відділу транспорту і зв'язку міськради Запоріжжя Юрій Дроздов :
   - Конкурс водійської майстерності серед автобусників проводиться вперше. Сподіваюся, він підтвердить ще раз, що на автобусах, які обслуговують жителів і гостей столиці козацького краю працюють у переважній більшості майстри своєї справи. Повернути довіру пасажирів водіям маршруток - ось одна з цілей змагань. А щоб вони проходили в рівних умовах, ми відібрали шість підприємств, що експлуатують автобуси однієї марки «Мерседес- Спринтер».
На заході були присутні заступник начальника УДАІ підполковник міліції Валерій Васильчук, начальник відділу УДАІ підполковник міліції Олег Базай , начальник сектору профілактичної роботи УДАІ підполковник міліції Андрій Топчій. У своєму виступі Андрій Васильович сказав :
   - Ми зібралися напередодні чудового свята - Дня автомобіліста і дорожника. Це дійсно всенародне свято, оскільки всі ми так чи інакше є учасниками дорожнього руху.
   Водій - професіонал - безпека. Я хотів, щоб ці слова стали б синонімами. Адже завдання водія, і, в першу чергу маршрутного транспорту, не тільки вчасно приїхати з пункту А в пункт Б, а й зробити це безпечно. Сподіваюся, сьогоднішні учасники нам це продемонструють.
   Змагання проходили в три етапи: «Знання ПДР»; «Надання першої медичної допомоги»; «Автодром   - водіння». Головна ідея конкурсу - підвищення безпеки перевезень. Всі елементи водії повинні були виконати з певною швидкістю і закінчити їх проходження за 9 хвилин, а за перевищення швидкісного режиму «штрафували». Крім елементів водійської майстерності, водії у присутності співробітників ДАІ показали свої знання Правил дорожнього руху та вміння надавати першу медичну допомогу.
   Перше місце посів Дмитро Краснов (ПП « МТК«Супутник Лайн», друге - Валерій Христофоров (ТОВ « Альянс-Авто»), третє - Олександр Мальчук (ТОВ«Правекстар»).
   Всі вони - досвідчені водії зі стажем 15, 20 і навіть 45 років.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 593 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]