Неділя, 28.04.2024, 20:34 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Грудень » 29 » В Україні почало дешевшати дизельне паливо
В Україні почало дешевшати дизельне паливо
15:13
В Україні почало дешевшати дизельне паливо
Дизель подешевшав на 9 копійок
На заправках почало дешевшати паливо , правда , поки тільки дизель : за даними консалтингової групи «А- 95 » , за останній тиждень ціни на нього впали на 9 коп. / Л або в середньому по країні до 9,75 грн / л. Найдорожча солярка в Криму - по 9,93 грн / л і Донбасі - по 9,92 , найдешевша - на Сумщині - по 9,66 . У Києві - по 9,77 .
Як роз'яснив «Сегодня» директор «А- 95 » Сергій Куюн , причина в тому , що ДТ завезли з надлишком (у розрахунку на те , що зросте попит на нього , так як через збільшення цього року ввізних мит на бензинові автомобілі , дилери стали більше завозити дизельних машин , на які мита немає , - Авт.) і торгові мережі зараз конкурують один з одним за покупця . Але подальшого здешевлення солярки експерт не обіцяє.
« А от ціна на бензин поки не знизиться , так як на українському ринку рівновага попиту та пропозиції , - говорить Куюн. - У світі за місяць бензин злегка подешевшав , в українському опті ціни теж впали нижче 13 000 грн / т ( приблизно на 6 % , - Авт.) , Але споживчий попит в роздробі збільшився , тому не думаю , щоб трейдери на цьому тлі почали скидати ціну. Але можна точно сказати, що і зростання поки не буде ». З ним згоден і аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко. За його прогнозом , ціна на бензин збережеться на нинішньому рівні (середня по країні на А- 95 становить 10,92 грн / л) як мінімум до кінця жовтня , хоча трейдери могли б її скинути вже сьогодні на 30-40 коп. / Л або до 10,5 грн. Президент асоціації «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України » Леонід Косянчук з цим не згоден. «Але ми поки підвищувати вартість бензину в роздрібі не будемо» , - запевнив він.



Категория: Новини в Україні | Переглядів: 547 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]