Понеділок, 29.04.2024, 13:53 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Лютий » 19 » Відкритий лист
Відкритий лист
16:19
У К Р А Ї Н А
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
"Івано-Франківська обласна асоціація приватних таксистів”


76008 м. Івано-Франківськ , вул. Юліана Целевича, 34, а/с 51,  тел/факс 500-700
Свідоцтво Серія А00 №838937 ідент. код 34844710, www.taksi.at.ua

 

№ 11
від  19 лютого 2010 р.



Відкритий лист


    Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів є громадською організацією, у своїй практичній діяльності  часто використовує метод звернення до органів місцевого самоврядування.

    Для забезпечення та сприяння діяльності приватних таксистів, координації їхньої роботи та налагодження співпраці з органами влади, Асоціація постійно надає останнім свої пропозиції, (щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, стану доріг, впорядкування стоянок, зупинок, пішохідних переходів, визначення ставок єдиного податку, тощо).

   Часто для з’ясування певних обставин, ми подаємо запити до органів місцевого самоврядування. Тільки за 2009 рік  подано більше сотні звернень. Що надало можливість для громадської організації не тільки контролювати дії влади, а й проводити моніторинг та робити висновки діяльності (бездіяльності) влади.

    Саме таку діяльність, направлену на співпрацю з органами  місцевої влади, Асоціація буде проводити і в 2010 році. Але…

    У вівторок, 16 лютого, Верховна Рада скасувала вибори до місцевих органів влади, які планувались на 30 травня цього року. Це рішення Верховної Ради  є  політичним. За Конституцією України, єдиним джерелом влади в Україні є народ, котрий здійснює владу, як безпосередньо, так і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

    Відповідно до ст.ст. 5, 140 Конституції України сутність місцевого самоврядування полягає в тому, що громада надає мандат з певними повноваженнями та на певний строк органам та посадовим особам – місцевим радам, головам рад.
    Громадяни України, обираючи 26 березня 2006 року місцеві ради та відповідних голів, делегували їм повноваження на 4 роки. Виходячи з цього, строк повноважень органів місцевого самоврядування закінчується, десь у квітні 2010 року (набули повноважень) і не може бути продовженим.
    Виникає цікава ситуація : ось так народні обранці захопилися розподілом влади, що зневажили Конституцію України. За народ взагалі забули.

    Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів звертається до всіх краян проявити свою солідарність і поставити вимогу до Верховної Ради – скасувати своє рішення від 16.02.2010 року. Якщо ми з Вами, цього не зробимо, то після квітня місяця - залишимось наодинці зі своїми проблемами і турботами, постільки влада буде не легітимно вирішувати будь-які питання.





    З повагою

    Голова Івано-Франківської обласної
    Асоціації приватних таксистів                                                    Р. Харук

Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 676 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]