П`ятниця, 19.04.2024, 04:09 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2015 » Травень » 25 » Виїзд заборонено!
Виїзд заборонено!
12:26

Виїзд заборонено!

Після сьогоднішнього голосування у парламенті знову відчуття дежавю. Пригадуєте, як Захарченко (головний міліціонер Януковича) 16 січня 2014 року проштовхнув закон про "не більше 5 машин у одній колоні"? Чим це закінчилося для нього та інших ініціаторів диктаторських законів відомо усім...

Пропоную вашій увазі позицію "Свободи" щодо нинішнього ганебного ухвалення у першому читанні законопроекту N2562 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху":

21 травня 2015 року Верховна Рада України з ініціятиви Яценюка-Авакова, за вирішальної підтримки так званих малих фракцій коаліції "Самопомочі" Андрія Садового, "Радикальної партії" Олега Ляшка, колишніх "регіоналів" із груп "Воля Народу" та "Відродження" ухвалили за основу законопроєкт (N2562) щодо вдосконалення регулювання відносин у царині забезпечення безпеки дорожнього руху. Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає, що цією ініціятивою уряд Яценюка та парламентська коаліція перетворює водіїв на безправну масу а працівників державтоінспекції на "хазяїв доріг". Наголосимо, що народні депутати-свободівці голосували проти цього документа.

Уряд Яценюка за підтримки коаліції пропонує збільшити термін затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення з 3 до 24 годин. Така ініціятиванеприпустима, бо, всупереч Конституції України, призводить до збільшення тривалости адміністративного затримання особи у 8 разів.

Обурливим випадком порушення громадянських прав водіїв є скасування дії принципу презумпції невинуватости. У такий спосіб водіїв фактично заганяють у позицію "завжди винуватого". Тебе призначили злочинцем, а ти маєш доводити протилежне!

Инша новація документа – можливість притягнути до адміністративної відповідальности невинувату особу, за якою зареєстровано транспортний засіб, у разі її неспроможности довести свою невинуватість. Фактично, особа, яка передала право керуванням свого авта иншій людині (або її авто викрали), у разі скоєння цими особами правопорушень постане перед відповідальністю за них. Така дія законодавства узагалі суперечить меті адміністративного стягнення – покарання саме тієї особи, яка вчинила порушення.

Виникає багато запитань і до запровадження так званих штрафних балів. Відповідно до проєкту закону, кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щороку надається 150 балів, однак незрозуміло, чому визначено саме таку кількість балів. Такими діями держава фактично узаконює право водія порушувати правила дорожнього руху до того моменту, поки у нього не закінчаться штрафні бали.

Вершиною ж цього ганебного творива Яценюка-Авакова, яке у першому читанні підтримали члени коаліції разом із колишніми "регіоналами", є звільнення представників державтоінспекції від обов'язку складання протоколу. Ба більше, інспекторам ще й хочуть надати можливості розглядати такі справи закрито, за відсутности осіб, яких звинувачують (а по суті, за цим законом, уже визнаних винними!) у адміністративному правопорушенні.

Без сумніву, така норма призведе до ще більшого свавілля автоінспекторів, посилення корупції. Бо тепер будь-якого водія можуть затримати на 24 години, нічого не пояснюючи. Будь-кого зможуть зробити винним, але й будь-кого зможуть виправдати на місці, спонукавши дати хабар. У такому разі державтоінспекторів зроблять "хазяями доріг", а водіїв – безмовною та безправною масою.

"Свобода" переконана, що ухвалення цього законопроєкту в такому вигляді є неприпустимим. Парламентарі-свободівці пропонуватимуть свої правки під час розгляду цього документа у другому читанні. У разі, коли ці зміни коаліція відмовиться врахувати, парламентарі-націоналісти робитимуть усе можливе, аби не допустити затвердження цього документа в цілому та відстояти законні права водіїв як рівноправних учасників дорожнього руху.


Довідка: Результати голосування за проєкт Закону N2562 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху". Рішення ухвалено за основу. "За" – 247.

Фракція "Блок Петра Порошенка" – 94 "за", фракція "Народного фронту" – 72 "за", фракція "Радикальної партії" – 19 "за", фракція "Самопоміч" – 18 "за", група Відродження" – 13 "за", група "Воля народу" – 11"за", фракція ВО "Батьківщина" – 10 "за".

 


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 974 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]