Субота, 18.05.2024, 18:02 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Березень » 16 » Водіїв будуть менше зупиняти
Водіїв будуть менше зупиняти
23:25
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що пропонує скоротити кількість приводів для зупинки автомобілів співробітниками ДАІ

Автор документа позафракційний народний депутат Сергій Міщенко пропонує зберегти таке право у випадках, якщо водій порушив правила дорожнього руху, якщо у співробітника міліції є інформація про причетність водія чи пасажира до скоєння ДТП, кримінального або адміністративного правопорушення. Крім цього співробітник міліції може зупинити автомобіль, щоб притягнути водія до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції, а також виконуючи рішення про обмеження чи заборону руху. Як зазначає Коммерсант-Україна, з чинного закону "Про міліцію" пропонується прибрати наступні приводи для зупинки автомобіля: відсутність номерного знака, його установка в неналежному місці або забруднення; підозра щодо несправності автомобіля, наявність інформації про використання автомобіля в незаконних цілях; кріплення вантажу на транспортному засобі таким чином, що він може перешкодити іншим учасникам дорожнього руху, а також операції з перевірки документів на право керування та володіння автомобілем.

Головний редактор газети Дорожній контроль Олексій Кірієнко поставився до цієї ініціативи позитивно. Він вважає, що ухвалення подібного закону "з часом допоможе скоротити число хабарів і фальсифікацій правопорушень на дорозі": "Часто буває, що недосвідченого водія зупиняють під приводом перевірки документів і шукають, до чого причепитися".

Як розповів Сергій Міщенко Сьогодні, на такі зупинки йому скаржилися водії й його самого під Обуховим зупинили даішники. Міщенко вважає, що така причина зупинки, як авто підозрюється в угоні, - клондайк для даішників-хабарників. Мовляв, зупинивши авто, інспектори починають тягнути час, шукати привід для штрафу, а водії, які поспішають по своїх справах, відкуповуються, щоб їх відпустили. Рядові ж даішники, дізнавшись про документ, обурилися і відповіли з іронією: "Автору проекту ми цього не бажаємо, але якщо у цього депутата хтось пожене машину, то він більше такого не запропонує. В угоні тисячі авто, як він їх пропонує шукати ? ".

"Це абсурд, коли по дорозі їде несправна машина, яка становить небезпеку для інших учасників дорожнього руху та пішоходів, а інспектор не має права її зупинити. Після ухвалення цього закону можна буде на даху" Запорожця "возити шафи або човна, а співробітники ДАІ будуть безпорадно дивитися на це. Проти такого закону повинні виступити і водії, і пішоходи, тому що всякий несправний мотлох на дорозі загрожує життю всіх громадян ", - заявили в департаменті ДАІ.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 511 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]