Понеділок, 29.04.2024, 10:19 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 30 » Встановлення спеціальних світлових та звукових сигналів - незаконне.
Встановлення спеціальних світлових та звукових сигналів - незаконне.
14:49
Упродовж вересня Департаментом ДАІ МВС України вживаються широкомасштабні оперативно-профілактичні заходи щодо упорядкування використання учасниками дорожнього руху спеціальних звукових та світлових сигналів. Вказані заходи в першу чергу викликані самовільним переобладнанням водіями, переважно престижних автомобілів, своїх транспортних засобів шляхом встановлення світлових або звукових сигналів.   Відповідно до Указу Президента України “Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах” та відомчого наказу МВС України, визначено перелік осіб та організацій, які мають право на встановлення та використання на автомобілях спеціальних звукових та світлових сигналів.

   Так, спеціальні світлові сигнальні пристрої синього кольору та звукові сигнальні пристрої можуть установлюватися виключно на службових транспортних засобах, які використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспортних засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, податкової міліції, служб безпеки дорожнього руху, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, служб інкасації та перевезення цінностей Національного банку України та банків України, Управління державної охорони України за наявності спеціального дозволу, який видається Департаментом Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України.

   Спеціальні світлові сигнальні пристрої червоного, зеленого кольору можуть установлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України та Управління державної охорони України.
   Непереборне бажання деяких автомобілістів проїхати на своєму автомобілі із включеним спеціальним сигналом навіть не зупиняють санкції, що передбачені за даний вид порушення. Статтею 122-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення на водія штрафу у сумі від 850 - 1020 гривень, при цьому передбачено також вилучення спеціальних пристроїв.
   На даний час підрозділами дорожньо-патрульної служби та автотехнічної інспекції ДАІ МВС України перевірено понад 20 тисяч транспортних засобів, що обладнані спеціальними сигналами. При цьому виявлено та задокументовано більше 2,5 тисячі порушень пов'язаних із використанням спеціальних сигналів.

   Державтоінспекція МВС України попереджає автовласників, які незаконно встановили та використовують спеціальні звукові та світлові сигнали, про адміністративну відповідальність.

   Одночасно висловлюємо прохання до учасників дорожнього руху не звертатися безпідставно до Департаменту ДАІ МВС України щодо отримання дозволу на встановлення спеціальних звукових та світлових сигналів. Дозволи будуть видаватися лише тим, хто зазначений у відповідному переліку Указу Президента України.
 
28 вересня 2009 року                                                         Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

Категория: Законодавство | Переглядів: 2444 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]