Понеділок, 29.04.2024, 01:02 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Листопад » 20 » Звернення Асоціації до міської влади відносно ставки єдиного податку
Звернення Асоціації до міської влади відносно ставки єдиного податку
15:30
Міському голові
п. В. Анушкевичусу

Заступнику міського голови
п. Я. Яцишину

Членам виконавчого комітету
Бойчуку В.С., Фітелю З.І., Дерев’янку О.В.,
Федорук З.І., Лису А.Б., Балагурі В.О., Богушу А.Є.,
Кімаковичу В.Є., Левинцю В.П., Палюзі М.Ф.


Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів стурбована намаганням влади підвищити ставку єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб (для таксі).

Ознайомившись з Пояснювальною запискою до проекту рішення виконавчого комітету міської ради про внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення «Про встановлення розмірів ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців», хочемо відзначити наступне:

Відповідно до чинного Законодавства України «Про автомобільний транспорт» водій таксі, що є фізичною особою, визначений як автомобільний самозайнятий перевізник. Таке визначення є вимогою часу, постільки сьогодні цей вид діяльності є 100 - відсотково самозайнятим (тобто одиночним, приватним, особистим бізнесом). Крім того, вид діяльності таксі належить до надання послуг особистого характеру, а це значить, що він не передбачає розширення своєї діяльності, збільшення обороту. Мотив простий - фізіологічно самозайнятий водій таксі не зможе відпрацювати більше 8 -10 годин в добу за кермом. Можна збільшити обсяги виробництва у випічці хліба, в будівництві, в торгівлі, але не в сфері обслуговування пасажирів у таксі.

Хочемо відмітити, що підприємницька діяльність на транспорті є зарегламентована, а це вимагає значних коштів від водіїв при сплаті різних «поборів» за «регламент». До цього , в час кризи таксисти отримали ряд фінансових навантажень: сплата до Пенсійного фонду, держава збільшила плату за ліцензію, значно зросли ціни на паливо і запасні частини, збільшились штрафні санкції за ППДР, зріс курс долара (для тих хто взяв автомобіль в кредит - близько 30 % водіїв).

З цього приводу обласна Асоціація звернулась до Президента , Прем’єр Міністра, Голови Верховної Ради та Голови Держкомпідприємництва. Нами внесена пропозиція про розмежування видів  підприємницької діяльності ( послуги, виробництво, будівництво, торгівля) для сплати єдиного податку. Асоціація отримала схвальне рішення і наша пропозиція буде врахована при розробці відповідного законопроекту.

Хочемо також зазначити, що обласна Асоціація приватних таксистів зверталась  з приводу важкого становища водіїв таксі до обласної ради та керівників районів. Ряд районів висловили своє розуміння і навіть, на час кризи, зменшили ставки єдиного податку для таксі на 20 %. Прикладом     є м. Яремче, де така ставка складає 60,00 грн. У Верховинському районі – 70,00, а не 100,00 грн., як вказано в додатку міськвиконкому. А це створює неправдиву інформацію, щодо розрахунків ставки середньо-статистичного обласного рівня єдиного податку.

Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів завжди з розумінням відноситься до інтересів держави, але переконані, що тут має бути певний баланс. Співпрацюючи з державними інституціями, нам вдалось суттєво, в декілька разів, збільшити ліцензування в таксі. І цей процес набував збільшувального характеру ще до настання кризи і «закручування гайок».

Окрім цього, таксисти завжди стають в пригоді для влади. Згадайте  недавно ситуацію з епідемією грипу. На Ваше прохання таксисти перші, разом з медиками, стали до боротьби з епідемією. І зараз, ми отримуємо чергове розчарування владою.

Надіємось на Ваше розуміння, і від імені усіх таксистів, просимо не збільшувати ставки єдиного податку для таксі  в м. Івано-Франківську.



З повагою


Голова Івано-Франківської обласної
Асоціації приватних таксистів                                                Р. Харук

Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 835 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]