П`ятниця, 03.05.2024, 08:12 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Грудень » 9 » Звернення до депутатів стосовно ставки єдиного податку для таксі
Звернення до депутатів стосовно ставки єдиного податку для таксі
12:31
У К Р А Ї Н А
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
"Івано-Франківська обласна асоціація приватних таксистів”

76008 м. Івано-Франківськ , вул. Юліана Целевича, 34, а/с 51,  тел/факс 500-700
Свідоцтво Серія А00 №838937 ідент. код 34844710
 

№ 50
від  04 грудня 2009 р.



Народному депутату України
п. Д. Шлемку

Народному депутату України
п. З. Шкутяку



   Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів звертається до Вас, як голови обласної політичної організації ВО «Батьківщина», голови обласної політичної організації НС «Наша Україна» з приводу впорядкування ставки єдиного податку для таксі в районах (містах) області.

   Відповідно до чинного Законодавства України «Про автомобільний транспорт» водій таксі, що є фізичною особою, визначений як автомобільний самозайнятий перевізник. Таке визначення є вимогою часу, постільки сьогодні цей вид діяльності є 100 - відсотково самозайнятим (тобто одиночним, приватним, особистим бізнесом). Крім того, вид діяльності таксі належить до надання послуг особистого характеру, а це значить, що він не передбачає розширення своєї діяльності, збільшення обороту. Мотив простий - фізіологічно самозайнятий водій таксі не зможе відпрацювати більше 8 -10 годин в добу за кермом. Можна збільшити обсяги виробництва у випічці хліба, в будівництві, в торгівлі, але не в сфері обслуговування пасажирів у таксі.

   Хочемо відмітити, що підприємницька діяльність на транспорті є зарегламентована, а це вимагає значних коштів від водіїв при сплаті різних «поборів» за «регламент». До цього , в час кризи таксисти отримали ряд фінансових навантажень: сплата до Пенсійного фонду, держава збільшила плату за ліцензію, значно зросли ціни на паливо і запасні частини, збільшились штрафні санкції за ППДР, зріс курс долара (для тих хто взяв автомобіль в кредит - близько 30 % водіїв).

   З цього приводу обласна Асоціація зверталась до всіх районних керівників, до обласної влади і в більшості отримали розуміння. Деякі керівники зменшили ставки (м. Яремче з 80 до 60 грн.), інші дали відповідь, що дане питання буде розглядатись на сесіях при затвердженні бюджету.

   Однак, в цьому випадку має бути ініціатива зі сторони фракцій в районних і міських радах, бо ніякі питання самі по собі не вирішуються.

   Виходячи з вищевикладеного, просимо Вашого особистого сприяння, через фракції своєї політичної сили, в міських і   районних радах затвердити ставки єдиного податку для таксі, в тих містах і районах, де вони становлять 100 і більше гривень – зменшити до 80 гривень в місяць.

   Обласна Асоціація в свою чергу буде проводити роботу серед таксистів для здійснення повної легалізації даного виду діяльності, що в свою чергу дасть змогу значно збільшити надходження до бюджету.



   Голова Івано-Франківської обласної                                                  Р. Харук
   Асоціації приватних таксистів

Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 753 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]