Субота, 18.05.2024, 20:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Жовтень » 19 » Чи дозволять пити за кермом?
Чи дозволять пити за кермом?
15:38
Головний даїшник України Сергій Коломієц вважає, що пити слід в міру, особливо за кермом. Кілька місяців тому, під час прес-конференції, він повідомив, що буде встановлена допустима норма алкоголю в крові водія. І він додержав слова.

Міністерство внутрішніх справ сумісне з Міністерством охорони здоров'я розробило і зареєструвало в Міністерстві юстицій (6 жовтня 2009 р. N 931/16947) указ N 400/666 від 09.09.2009, яким затверджується інструкція за визначенням у водіїв ознак алкогольного або наркотичного сп'яніння або їх перебування під дією лікарських препаратів, які знижують увагу і швидкість реакції.

Так, згідно інструкції, огляду на стан алкогольного сп'яніння підлягають водії, що володіють наступними ознаками сп'яніння:
-запах алкоголю з порожнини рота;
-порушення координації рухів;
-порушення мови;
-виражене тремтіння пальців рук;
-різка зміна забарвлення шкірного покриву особи;
-поведінка, яка не відповідає обстановці.


За ознаки наркотичного сп'яніння або дії медичних препаратів слід вважати:
-наявність однієї або декількох ознак стану алкогольного сп'яніння (окрім запаху алкоголю з порожнини рота);
-звужені або розширені зіниці, які не реагують на світло;
-сповільненість або навпаки підвищена жвавість або рухливість ходи, мови;
-почервоніння особи або неприродна блідість.


Огляд проводиться уповноваженим обличчям Державтоінспекції МВС на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування Міністерством охорони здоров'я і Госпотребстандартом.

У інструкції сказано, що огляд із застосуванням технічних засобів повинен проводитися у присутності двох свідків, причому за свідків не можуть вважатися працівники міліції або зацікавлені особи. Також прилад для перевірки тверезості має бути укомплектований інструкцією, свідоцтвом про госрегистрациі і свідоцтвом про його перевірку. Останніх два документи співробітники ДАІ повинні пред'явити на першу вимогу.

Згідно інструкції, п'яним можна рахувати людину, у якої вміст алкоголю в крові перевищує 0,2 промілле. Це означає, що людині масою 80 кг відразу після вживання 38 грамів горілки, півстакана сухого вина або стакана пива середньої фортеці можна сідати за кермо.

У разі відмови водія транспортного засобу від проходження огляду на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного уповноваженим обличчям Державтоінспекції МВС, огляд проводиться в найближчому закладі охорони здоров'я, якому надано право на проведення такого огляду відповідно до статті 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У інструкції для медичних працівників чітко розписаний порядок проведення обстеження на стан алкогольного або наркотичного сп'яніння. Проте в документі мовиться, що показник 0,2 промілле актуальний тільки для контролю тверезості уповноваженими особам Державтоінспекції МВС, а для обстеження в медичних установах такого обмеження не існує. Лікар може визнати п'яним людини і з меншим вмістом алкоголю в крові. Або навпаки, визнати людину тверезою, навіть якщо свідчення алкотестера зашкалюють.

Джерело : http://autonews.rbc.ua


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 860 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
0  
1 taksi   (20.10.2009 09:20) [Матеріал]
це правильно-але відповідальність при ДТП має бути по повній.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]