Субота, 18.05.2024, 23:14 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 28 » ДАІ готує "новий Візир"
ДАІ готує "новий Візир"
16:28
   Найближчим часом на дорогах України з'явиться вдосконалений вимірювач швидкості "Візиря", який працюватиме тільки в автономному режимі, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Харкові.
   "Ми замовляємо вдосконаленого "Візиря", який працюватиме лише в автономному режимі. Холодна відеокамера, не звертаючи уваги на того, хто за кермом, фіксуватиме порушення. Більш того, без зупинки водія, який точно запропонує хабар", - сказав він.
Міністр в черговий раз спростував докори щодо необ'єктивності роботи приладу "Візир".
   "Ми маємо підтвердження з Держстандарту, що "Візир" і в автономному, і в неавтономному режимі дає точні дані", - заявив Луценко.
Він розкритикував бажання деяких "сильних світу цього" уникнути відповідальності за порушення на дорогах.
   "Це спроба сильних світу цього відхилитися від відповідальності. Якщо після "Візиря" потрібно ще зупиняти водія, це прямий шлях до корупції", - сказав Луценко.
  
   На підтвердження ефективності роботи приладу "Візиря" і збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху міністр сказав, що з моменту введення нових штрафів число жертв ДТА зменшилося на 2 тисячі 112 чоловік.
  
   Нагадаємо, раніше Генпрокуратура заборонила ДАІ карати порушників, грунтуючись лише на показаннях приладу "Візир". Тепер, згідно розпорядженню ГПУ, даїшники повинні зупиняти водіїв і разом з ними складати протокол, а не просто фіксувати "Візирем" перевищення швидкості.

Джерело : http://podrobnosti.ua


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 858 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
0  
1 taksi   (29.09.2009 09:02) [Матеріал]
На думку Асоціації,основна мета це попередження ДТП і як наслідок попередження загибелі та каліцтва на дорогах.Тому просте фільмування фотовідеокамерами до правдивості не приведе.Якщо міністр боїться корупції при зупинці правопорушників то де гарантія,що даїшники не будуть зловживати при зйомках.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]