Субота, 18.05.2024, 23:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Жовтень » 7 » ДАІ посилить контроль за перевіркою тонованих авто.
ДАІ посилить контроль за перевіркою тонованих авто.
22:13
  Державтоінспекція має намір посилити контроль над дотриманням стандартів по тонуванню вікон транспортних засобів. Про це сказав начальник департаменту ДАІ Валерій Лозовий.

"Розмови про перевірку  тонування авто ведуться вже давно. І сьогодні ми почали цей процес з себе, розтонували усі патрульні автомобілі", - сказав Валерій Лозовий.

За його словами, зараз ДАІ спільно з Державним комітетом з питань технічного регулювання і споживчої політики розробляє методику перевірки світлопропуску вікон транспортних засобів.

"Після цього ДАІ посилить контроль за дотриманням стандартів по тонуванню авто (світлопропускаюча здатність вікон, що забезпечує нормальну видимість для водія, має бути не менше 75% для лобового скла і не менше 70% - для інших вікон) ", - сказав Валерій Лозовий.

Начальник ДАІ радить водіям, що бажають затонувати автомобіль, звертати увагу на виконавця робіт і ретельно підбирати станцію для цього.

За словами Валерія Лозового, досить часто недобросовісні фахівці в автосервісах надмірно тонують вікна, не попереджаючи автовласників про погіршення огляду, що за поганих погодних умов може спровокувати ДТП.

Міністерство внутрішніх справ вже зняло тонування із вікон автомобілів патрульно-постових служб Державної автомобільної інспекції.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 955 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
0  
1 taksi   (08.10.2010 11:53) [Матеріал]
Згідно ГОСТ 27902-88 міра світлопроникності скла може перевірятися при температурі повітря - 20±5 градусів; тиску - 80-106 кПа; відносній вологості повітря - 60±20%. Іншими словами, легально виміряти міру тонування вікон можна буде лише наступного літа, коли температура повітря підніметься вище 20 градусів.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]