Субота, 18.05.2024, 23:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Листопад » 16 » В Івано-Франківській обласній Асоціації перевізників не задоволені проведенням конкурсу на пасажирські перевезення в місті Івано-Франківськ
В Івано-Франківській обласній Асоціації перевізників не задоволені проведенням конкурсу на пасажирські перевезення в місті Івано-Франківськ
17:56
До обласної Асоціації перевізників звернулись ряд підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах в м. Івано-Франківськ. Перевізники скаржаться на не прозорі умови проведення конкурсу.

Так відповідно до ст.30 Постанови КМ №1081  від 3.12.2008 року документи для участі в конкурсі подаються перевізником-претендентом у закритому конверті. Але міські чиновники здійснювали прийом документів у папці  на зав'язках  та часто повідомляли таких перевізників, що в них немає шансів виграти конкурс, що їм бажано подавати заяви на інший маршрут.

Ст. 29 вказаної Постанови дає вичерпний перелік документів, які перевізник зобов’язаний подати на конкурс. Всі інші документи, як з пенсійного фонду, Державної інспекції на автомобільному транспорті, та інших установ, робочий орган зобов’язаний забезпечити самостійно задля  всестороннього і об’єктивного розгляду та зарахування балів учасникам конкурсу.

Також робочий орган повинен враховувати сумлінність роботи претендентів, відзнаки та рекомендації органів влади . Чомусь конкурсний комітет дуже вибірково враховує такі обставини, чим занижує сумарну кількість балів для того чи іншого претендента, що в свою чергу негативно впливає на підсумки, рішення конкурсного комітету.

Асоціацією виявлено, ще один незадовільний факт. Рішенням виконавчого комітету міської ради за №576 від 05.10.10 утворено конкурсний комітет в складі 11 осіб, 4 члени з яких є постійними а решта 7 – працюють «за згодою». Що зобов’язує чи визначає таке формування «за згодою» є незрозумілим.

Ст. 47 Постанови КМ від 3 грудня 2008 за №1081 визначає порядок голосування конкурсного комітету відповідно до якої результати конкурсного комітету приймаються в присутності не менше як половини його складу, простою більшістю голосів. Виникає логічне питання, а ті члени конкурсного комітету, які є «за згодою» - чи подали свою згоду бути в комітеті, чи ні? Чи рішення приймається в кабінетах чиновників міської ради?

Перерахування балів проводиться зі слів, а не по визначеній методиці. Проведення самого конкурсу було опубліковано в газеті «Західний кур’єр» 23.09.2010р., а сам склад конкурсного комітету було затверджено виконкомом 05.10.2010р., №576, тобто менше ніж за місяць до проведення конкурсу.

Відповідно до ст. 14, організатор (виконком) залучає робочий орган, на який покладаються функції з підготовки матеріалів для проведення конкурсу. Асоціації не вдалось з’ясувати – хто є той робочий орган. Натомість всю підготовку документів (якщо це можна так назвати) здійснювали два члени конкурсного комітету, працівники виконкому,що є  порушенням законодавства.

Асоціація вважає, що за таких значних порушень конкурс (який проведено частково), повинен проводитись повторно. Кошти оплачені претендентами мають бути зараховані на проведення нового конкурсу.

Свою позицію Асоціація довела керівництву міста.

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1218 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 3
0  
3 Андрій   (19.11.2010 15:06) [Матеріал]
Хотілося б вірити...

0  
2 taksi   (18.11.2010 15:28) [Матеріал]
по -перше коли проводився перший конкурс такої асоціації ще не було створено. по-друге ,на сьогоднішній день в асоціації є ряд як міських так і обласних перевізників.по-третє,нас не цікавлять прізвища претендентів на конкурс,а прозорість процедури і законність.

0  
1 Андрій   (18.11.2010 13:35) [Матеріал]
А чи не повязана така незгода асоціації з тим фактом, що Ю.Соловей в перший день конкурсу не виграв жодного маршруту? Не буде з чого віддавати гроші за передвиборчі білборди?
І, до речі, скільки перевізників (власників міських автобусів) входять до цієї вашої обласної асоціації? Жодного? Де ж ви були минулого конкурсу зі всіма його порушеннями? А, тоді ж пан Соловей виграв 12 маршрутів...
Не пасує Вам, панове, таксисти (зі всією повагою до Вашої згуртованості, всім би таку) продаватися і опубліковувати справжнісіньку заказуху.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]