Четвер, 02.05.2024, 17:19 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Лютий » 14 » Тимчасові талони та евакуатори - в минулому?
Тимчасові талони та евакуатори - в минулому?
01:57

Тимчасовий реєстраційний талон
Кабмін заборонив евакуювати автомобілі і скасував тимчасові реєстраційні талони на транспорт

     Протестні акції автомобілістів, що прокотилися по Україні, вочевидь, починають давати певні результати. Влада, налякана масштабністю й масовістю протестів, декларує кроки назустріч. 12 лютого 2009 року в ЗМІ з'явилася інформація про Постанову Кабміну від 11 лютого, яке скасовує обов'язкове отримання тимчасового реєстраційного талона для власників транспортних засобів і роз'яснює порядок застосування евакуаторів.

     Багато українських Інтернет-ресурсів також повідомляють про цю Постанову, якою подібно внесені відповідні зміни в Правила дорожнього руху . Зокрема , саме так інформує Харківське агенство Status Quo. З опублікованої інформації випливає, що одержання тимчасового реєстраційного талона буде відбуватися винятково добровільно. Одночасно відміняються відповідні штрафи, які були передбачені у випадку відсутності такого талона. При цьому талони, які вже видані, залишаються дійсними.

     Цитата з "SQ": Як повідомив кореспондент "SQ" з Києва, відповідно до цього рішення, ті, хто оформив талони, можуть ними користуватися, іншим водіям треба просто мати доручення на керування транспортним засобом.

     Крім того, Кабмін упорядкував правила використання евакуаторів у містах. Автомобілі евакуюються тільки в передбачених законом випадках або якщо унеможливлюють рух на вулиці. Також при евакуації автомобіля його обов'язково повинні сфотографувати, а евакуацію робити в присутності двох свідків.

     Для розв'язку спірних питань у сфері дорожнього руху Кабмін створив Раду автовласників, у яку увійшли члени уряду і представники громадських організацій автомобілістів. Кінець цитати з "SQ".

    Подібну інформацію подають і багато інші Інтернет-виданнь і інформаційних агенцій. Однак посилені пошуки самої постанови, її номера й, що найбільше важливо, тексту - за станом на ранок 13 лютого ц.р. не увінчалися успіхом. Шукали ми, звичайно, по офіційному сайту Кабінету Міністрів України і сайту УДАІ МВС України . На жаль, нічого не знайшли. Що викликає деякі сумніви в наявності самого документа і сумніви в трактуваннях його тексту. Хочеться сподіватися, що все-таки причина - у недопрацюванні адміністраторів цих шановних Інтернет-ресурсів, а не в чийомусь свідомому бажанні закрити доступ до рішення, яке стосується гаманців і часу сотень тисяч українців.

Використано матеріал з сайту http://privattaxi.org.ua



Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1193 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 3
0  
3 taksi   (01.07.2009 23:22) [Матеріал]
Просто на той час була опублікована дана постанова і та, яку Ви казуєте не була ще опублікована. Отож була думка, що це і є саме вона, але кабмін чомусь приймаєпо кілька нормативних документів в один день, а публікує їх у різні дні...
PS. камікадзе, Дякуємо за інформацію.

0  
2 камікадзе   (14.03.2009 13:13) [Матеріал]
роман романич, ти вказав постанову вірно але номер не той згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 р. № 124 до правил дорожнього руху вносяться такі зміни:
1. У підпункті "б" пункту 2.1 слова "чи тимчасовий реєстраційний талон" замінити словами "або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом".

2. У пункті 2.2 слова "яка має тимчасовий реєстраційний талон" замінити словами "яка використовує такий транспортний засіб на законних підставах".

3. Абзац третій підпункту 8.7.3 "е" після слів "червоному сигналі світлофора" доповнити словами "з крайньої правої (лівої) смуги руху".

4. Доповнити пункт 16.9 абзацом такого змісту:

"Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву) смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків.".
___________________

так що життя прекрасне, ще б відмінити ці закосмічні штрафи.....


0  
1 taksi   (22.02.2009 14:08) [Матеріал]
Нажаль постанова виявилась звичайним проектом постанови КМУ і засоби масової інформації видали бажане за дійсність...дійсністю виявилось тільки деякі зміни щодо евакуації автомобілів, а саме

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 11 лютого 2009 р. № 94

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку тимчасового затримання

та зберігання транспортних засобів на спеціальних

майданчиках і стоянках

1. У пункті 2:

після слів “на спеціальний майданчик чи стоянку” доповнити словами “, якщо транспортний засіб створює значні перешкоди дорожньому руху — робить неможливим рух транспортних засобів проїзною частиною”;

доповнити пункт абзацом такого змісту:

“Уповноваженим особам Державтоінспекції забороняється брати участь у здійсненні блокування або евакуації транспортних засобів у випадках, не передбачених законом.”.

2. У пункті 4:

в абзаці першому слова “або інформаційно-диспетчерську службу” виключити;

абзац десятий викласти у такій редакції:

“Протокол підписують особа, яка прийняла рішення про тимчасове затримання транспортного засобу, особа, що виконує роботи з доставлення такого засобу на спеціальний майданчик чи стоянку, два свідки, а також водій і страховий комісар в разі їх присутності.”.

3. У пункті 13 слова “у встановленому порядку” замінити словами “у встановленому спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки розмірі”.



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]