Понеділок, 06.05.2024, 07:15 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Квітень » 2 » Кабмін знову хоче обмежити в правах самозайнятих таксистів
Кабмін знову хоче обмежити в правах самозайнятих таксистів
14:54
    Пострадянський пережиток - передрейсові огляди механіка і лікаря для самозайнятого перевізника на таксі скасовані на законодавчому рівні. (Редакція Закону України "Про автомобільний транспорт" від 17 листопада минулого року.) Ст.39 цього Закону сформульована тепер чітко й однозначно: самозайнятий перевізник на таксі замість щоденного шляхового листа, "та інших документів" повинен мати при собі на лінії "сервісну книжку та медичну довідку". Крапка. Крім того, Кабмін зобов'язано визначити форму цієї сервісної книжки протягом трьох місяців. Але ця однозначність і обов'язок - Кабміну не указ...
 
     Кабмін, як виявилося , формулювання цього Закону не влаштовують. Втім, як і Закон від 24 вересня 2008 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» - теж не є керівництвом до дії для Кабміну. Останній зобов'язував його протягом трьох місяців привести у відповідність внесеним змінам свої підзаконні акти. Підкреслюємо - не переінакшити, а привести у відповідність!

     Можна було б зрозуміти затримку в строках. Кризовий час, банківські і газові проблеми - не кращий час для нормотворчості. Але погодитися самозайнятому перевізнику з текстом проекту змін в "Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту" опублікованим Кабміном, 26 лютого ц.р. на сайті Мінтрансу України - ніяк не можливо.

     Тому що в цих "змінах" "доїльний апарат" у вигляді обов'язкового щоденного огляду для самозайнятого перевізника пропонується зберегти без змін з формулюванням: «Автомобільний самозайнятий перевізник, крім  вимог,  передбачених  пунктом  150 цих Правил,  зобов'язаний перед виїздом  пройти  медичний  огляд  і  забезпечити  проведення перевірки   технічного  стану  транспортного  засобу  з  внесенням відповідної   позначки   у   контрольний   листок,   форма   якого затверджується Мінтрансзв'язку.»


Текст проекту змін в Правила...   Текст діючої редакції Правил...

По матеріалам http://privattaxi.org.ua


Категория: Законодавство | Переглядів: 1039 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
+1  
1 Сергій   (02.04.2009 17:01) [Матеріал]
Самі ж собі яму вирили...як вони на вибори збираються йти?...хз...


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]