П`ятниця, 17.05.2024, 11:43 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Квітень » 30 » ДАІ відкриває сезон полювання на власників тонованих автомобілі
ДАІ відкриває сезон полювання на власників тонованих автомобілі
11:06
    Столична автоінспекція відкриває сезон полювання на власників тонованих автомобілів. Мова йде про ті машини, в яких переднє скло затоніровані понад норму.

    Згідно закону, вітрове (переднє) скло автомобіля повинне пропускати не менше 75% світла, бічні передні стекла повинні пропускати не менше 70% світла. Не варто забувати, що нове лобове скло автомобіля типу триплекс поглинає 15-20% світлового потоку, а старе (потерте) понад 20%.

    І справа не тільки в незаконності подібних дій. Тоновані стекла істотно погіршують видимість, особливо в сутінки і при хмарній погоді.

    Крім того, тонування стекол негативно впливає на здоров'ї. У темний час доби в людському організмі виробляється "гормон сну" - мелатонін - саме завдяки ньому людина може заснути і спати міцним сном. Вироблення мелатоніна залежить від освітленості - надлишок світла знижує утворення гормону, а зниження освітленості підвищує синтез і секрецію мелатоніна. Відповідно, чим темніше приміщення, тим більше мелатоніна виробляється - підвищується млявість і сонливість, що неприпустимо при їзді за кермом.

    Тонування володіє і певними плюсами. Вона поглинає ультрафіолет і велику частину теплових променів, полегшуючи роботу кондиціонеру. Тоноване скло міцніше при ударі або попаданні каменя. Проте необхідно усвідомлювати, що в критичній ситуації ця міцність може обернутися боком: терміново покинути автомобіль при дверях, що заклинили, буде значно складніше, якщо скло не можна швидко вибити.

    Міліціонери використовуватимуть спеціальні прилади, які визначать ступінь тонування.

    Особливу увагу даїшники приділять діагностичним картам автомобілів, що раніше пройшли державний технічний огляд. І водія, і пасажирів варти порядку перевірятимуть по автоматизованих базах розшуку і реєстрації. А транспортні засоби випробують ще і на предмет незаконного внесення змін до представлених документів.

     До того ж ДАІ почала полювання за любителями розмовляти по мобільному за кермом.

    "Статистика свідчить, що 5-10% ДТП на автодорогах України трапляються саме із-за використання мобільного телефону за кермом. Світові дослідження підтверджують, що реакція водія під час розмов по мобільному телефону за кермом знижується на 1 секунду, що вимагає в 3 рази більше часу для своєчасного реагування на зміну дорожньої ситуації", - йде мова в повідомленні прес-служби ДАІ.

Також наголошується, що протягом жовтня в 37 містах і на провідних автодорогах України проходить широкомасштабна соціальна рекламна кампанія "Або кермо, або розмови!", яка направлена на залучення уваги громадськості щодо небезпеки, що виникає в результаті спілкування по мобільному телефону за кермом. В рамках цього проекту в 7 обласних центрах України пройдуть інформаційні заходи для водіїв по культурі користування мобільним телефоном за кермом.

    У ДАІ також нагадують, що згідно вимогам ст. 122 Закони України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регуляції стосунків у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", який почне діяти з 16 листопада, передбачені штрафні санкції (від 425 грн до 510 грн) для водіїв, які "користуються під час руху транспортного засобу засобами зв'язку, не обладнаними пристроями, що дозволяють проводити переговори без допомоги .


Джерело: auto.meta.ua



Категория: Новини в Україні | Переглядів: 2327 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 3
0  
3 Саша   (29.09.2010 21:14) [Матеріал]
За лобовое я с вами согласен. Я недавно затонировал сильной тонировкой но видимость ночью нормальная , в зеркала видно все, а какой же дурак ночью ездит без света, разве что сами менты. Когда же они дадут спокойно жить, а не искают как с нас срубить побольше бабок.

0  
2 штрех   (12.11.2009 09:30) [Матеріал]
це просто дурдом ! якийсь козел придумав і всі попали ! заграли уже ці всі нововведення !!! КОЛИ ВЖЕ БУДЕ ХОЧ ЩОСЬ ДЛЯ ЛЮДЕЙ - ЗАРАЗ ВСЕ ЩО НЕ ПРИЙМУТЬ ВСЕ ПРОТИ НАС, ВСЕ НА ГРОШІ ! ЗОВСІМ УЖЕ ОЗВІРІЛИ !!!!

0  
1 Taras   (21.07.2009 14:25) [Матеріал]
Це просто нивий спосіб викачування грошей з громадян. Лобове погоджуюсь на 100% тонувати не можна. Але бокові тут до чого якщо я їду вечером то бачу в них машини бо світяться фари. А коли паркуюсь на стоянці то просто опускаю бічне скло і не просто все бачу а й чую :)


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]