Понеділок, 29.04.2024, 16:13 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Березень » 16 » Амністія усіх несплачених штрафів, що були накладені у невідповідності до закону
Амністія усіх несплачених штрафів, що були накладені у невідповідності до закону
15:46
У К Р А Ї Н А
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
"Івано-Франківська обласна асоціація приватних таксистів”


76008 м. Івано-Франківськ , вул. Юліана Целевича, 34, а/с 51,  тел/факс 500-700
Свідоцтво Серія А00 №838937 ідент. код 34844710, www.taksi.at.ua

 

№ 23
від  16 березня  2010 р.


Народному депутату України
п. Д. Шлемку

Народному депутату України
п. З. Шкутяку

Народному депутату України
п  Р.Ткачу

Народному депутату України
п  В.Мойсику



            24 вересня 2008 року Верховна Рада України прийняла Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» № 586-У1. Відповідно до вказаного закону в значній мірі збільшились штрафи для водіїв за порушення Правил дорожнього руху. Головними причинами аварій на дорогах є, передусім, пияцтво водіїв, перевищення швидкостей руху, професійне невміння, стан доріг, насиченість транспортом, технічний стан транспорту, поведінка пішоходів. Тому такий закон був прийнятий на часі, адже в 2009 році збережено біля 50% людських життів, у порівнянні до 2008 р.- загиблих в ДТП.

            Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів схвально віднеслась до прийнятого закону. Але практика його застосування, породила багато запитань, адже головне полягало в тому, щоб він  (закон) був якомога дотриманий при виконанні.

         В системі Міністерства внутрішніх справ України діють:

- наказ №77 від 26.02.2009 р., яким затверджено Інструкцію з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху – зареєстровано  в Міністерстві юстиції України 24.04.2009 р. за №374 /16390;
- розпорядження №466 від 21.05. 2009 р. «Про організацію роботи підрозділів ДАІ»;
- наказ МВС України від 27.03.2009 р. №111, яким затверджено Інструкцію з питань діяльності підрозділів дорожньо – патрульної служби Державтоінспекції МВС – зареєстровано  в Міністерстві юстиції України 26.06.2009 р. за   № 576/16592;
- наказ МВС України, МОЗ України від 09.09.2009 р., № 400/666, яким затверджено інструкцію про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного чи іншого сп’яніння – зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06.10.2009 р. за № 931/16947.

В результаті здійснення професійної діяльності, приватної їзди, у правовідносинах з представниками органів ДАІ (ДПС) останні, при здійсненні своїх повноважень, стверджують, що вищезазначені нормативні акти є внутрішніми для органів МВС.
Водії транспортних засобів часто звертаються в Івано-Франківську обласну Асоціацію приватних таксистів (громадську організацію) з інформацією, що зі слів інспекторів ДАІ, посилання водіїв на вищезазначені нормативні документи, не є предметом оспорювання дій (неправомірних чи бездіяльності) представників МВС.

          Усі вищезазначені нормативні документи МВС України  якраз і були прийняті задля забезпечення виконання  вказаного Закону України.

          Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів проводить моніторинг протоколів про адміністративні правопорушення складених на водіїв. Ми  постійно проводимо прийом тих водіїв, на яких накладені адмінштрафи за ймовірні порушення правил дорожнього руху(ПДР). Тому хочемо відмітити загальне недотримання інспекторами ДАІ(ДПС) нормативних документів МВС України. Зокрема наказу №77, де зазначено, що «11.17. Записи   в     протоколах     про     адміністративні правопорушення, талонах до посвідчення водія, тимчасових дозволах, журналах робляться чорнилом (пастою) темного (чорного або синього) кольору. Вони заповнюються розбірливим почерком, а прізвище, ім'я, по батькові порушника,  його місце  проживання,  а  також  посада, місце роботи,  звання працівника Державтоінспекції МВС записуються друкованими  літерами.  За  фактами  виправлення,  підчисток  тощо керівництвом   підрозділів  Державтоінспекції  МВС  у  п'ятиденний термін проводяться службові перевірки.»

          Із всіх протоколів, які перевірили в Асоціації, жоден не відповідає нормам п.11.17.наказу №77. Такі протоколи, складені інспекторами ДАІ, писані як »курка лапкою»,поганою каліграфією. Це у свою чергу не дає змоги водієві звернутись до суду з позовною заявою, постільки не можливо вказати в ній точні дані інспекторів ДАІ. А без таких точних даних суди не приймають до розгляду скарги  водіїв.

       Крім того, хочемо зазначити, що всі протоколи пишуться під копірку, а це значить, що другий примірник є копією. Така копія являє собою ще більш сумнівний документ, відносно до нормативів наказу №77.

        Виходячи з вищевикладеного, Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів вносить Вам пропозицію і просить:

     1. Провести амністію усіх несплачених штрафів за постановами органів ДАІ, відповідно до тих протоколів, які не відповідають нормам Наказу МВС №77.
     2.  Внести відповідні зміни, доповнення до КУпАП в частині зобов’язання посадових осіб органів ДАІ здійснювати записи в протоколах про адміністративні правопорушення, як це записано в Наказі МВС №77.
     3.  Внести зміни, доповнення до КУпАП про відповідальність посадових осіб органів ДАІ за незаконно накладені штрафні санкції на водіїв за порушення ПДР, а також за неправильно складені протоколи, постанови, інші документи, що стосуються Правил дорожнього руху.
     4.  Внести зміни, доповнення до КУпАП - взірці протоколів, де передбачити в ньому 1/4 місця для внесення пояснення водія, щодо ймовірного порушення ПДР.

     Ми переконані, що Закон дійсно має бути один для всіх, як і взаємна  відповідальність за його дотримання.

 

   З повагою

   Голова Івано-Франківської обласної
   Асоціації приватних таксистів                   Р. Харук

Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 1570 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
0  
1 taksi   (16.03.2010 22:55) [Матеріал]
та дійсно вже все задовбало,даїшники зупиняють де хочуть,тикають в рота пробірки і кажуть дихай.а чому і яка причина.зупиняють безпричинно де попало,самі порушують правила,а що вони вже не учасники дорожнього руху,може льоні-космонавти?


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]