Субота, 20.04.2024, 01:30 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Травень » 14 » "Аномальні зони" і аварійність
"Аномальні зони" і аварійність
04:19
Українські дороги забирають все більше людських життів. Даішники винять водіїв, які не дотримують правил дорожнього руху, а водії - стан доріг і відсутність знаків.


Нинішня ситуація на українських трасах нагадує правила смертельної "Російської рулетки". Щодня сідаючи за кермо свого авто, водій не знає, чи буде до нього прихильна дорога і чи залишиться він цілим і неушкодженим. Причин такої дорожньої "лотереї" немало. Тільки у Києві зареєстровано трохи більше 1 млн автомобілів. Всього ж в Україні, по неофіційних підрахунках, щодня на дороги виїжджає близько 10-12 млн машин, включаючи легковички, вантажівки, автобуси, мотоцикли. Не дивно, що при такому навантаженні на трасах щодня відбувається величезне число ДТП.

Щорічно число аварій росте неймовірними темпами. По офіційному зведенню ДАІ, лідирує в такому антирейтингу (тобто прирості кількості ДТП) Харківська - 43,4%, Донецька - 36,5%, Запорізька - 33,7% і Київська області - 30,9%.

В цілому ж більше всього ДТП відбувається на Донетчині (див. інфографіку). Значне число аварій в області трапляються на ділянці дороги Донецьк-Луганськ в районі селищ Миколаївка-Золотарівка-Водобуд. Як розповів Віктор Кондрухов, який побував в ДТП саме на цьому місці, зіткнення відбулося миттєво. "Навіть злякатися не встиг. Все закрутилося, замигтіло. На цій трасі постійно ДТП відбуваються. Дорога нібито рівна, стан асфальту нормальний, ось шофери і ганяють на швидкості понад 200 кілометрів в годину А чого боятися, якщо там ніяких знаків обмеження швидкості і  близько не немає!" - говорить він.

Не виключено, що проблеми на цій ділянці виникають і із-за підвищеного рівня електромагнітного випромінювання. Колишній начальник Державтоінспекції Харцизська Сергій Деревянкин звернув увагу на те, що тут знаходиться лінія високовольтних проводів. Вважай, "наелектризовано" тут мало не кожне дерево. "Спеціально які-небудь дослідження з приводу аномальності даної дорожньої ділянки ми не проводили, але через величезну кількість аварій така думка все-таки існує", - повідомив він нам.

Правда, в ДАІ все одно в зростанні числа аварій в основному винять водіїв. На думку Василя Зайченко, начальника Центру безпеки дорожнього руху Департаменту ДАІ України, основна причина ДТП полягає в менталітеті шоферів. По-перше, в автошколах готують недостатньо професійних водіїв. Треба б в учбову програму включити практичні заняття в екстремальних умовах. По-друге, водії наполегливо не дотримують правила руху. Втім, він визнає, що причинами ДТП бувають і поганий стан дорожнього покриття, і відсутність освітлення в темний час доби, і непрацюючі світлофори, «стерта» і вчасно не відновлена розмітка траси, а також «убиті» машини.

ПРОКЛЯТТЯ ЗНЯЛИ ЛОМОМ І ЛОПАТОЮ


У Запоріжжі довгі роки найкривавішим місцем залишалася ділянка центрального проспекту в районі греблі. Там, прямо навпроти пам'ятника "Тривожна молодість", що прозвав в народі "Фантомасом" за зовнішню схожість комсомольця з героєм фільму, майже щонеділі в ДТП гинули люди. Водії швидко набирали тут швидкість, вилітали на зустрічну смугу і потрапляли в кошмарні аварії. Не одне покоління городян і навіть місцева ДАІ вважали це згубне місце за прокляте. "Кошмар Фантомаса" зник, як тільки шляховики ломами та лопатами спорудили на греблі бетонний відбійник, що розділяє смуги руху. Тепер майже всі аварії завершуються розбитими фарами та зім'ятими бамперами.

Ще одна історія від найпрактичнішої нації, в січні 1929 року в Німеччині відкрили нове швидкісне шосе між Бременом і Бремерхафеном. Воно було набагато ширше старого, мало краще дорожнє покриття і тому вважалося за безпечніший, але за 12 місяців, що пройшли з дня його відкриття, на нім відбулася більше сотні автокатастроф. Причому чи не всі вони трапилися на прямій ділянці траси, поряд з кілометровим стовпом «239», а автомобілісти, що вижили після аварій, в один го лос стверджували, що відчували, як їх машини відводить з дороги якась невідома сила.
Апогей лих припав на 7 вересня 1930 року, коли відразу 9 машин зійшли з траси у фатального стовпа "239". День був сухим і погожий, природних пояснень того, що відбувся не було, і тому висловити свою думку запропонували вченим. Вони прийшли до висновку, що причиною постійних аварій був якийсь могутній електромагнітний підземний імпульс, проте способу нейтралізувати дію цього чинника, що діє з лякаючою регулярністю, не запропонували. Тоді власті удалися до старого випробуваного способу: смертоносний стовп-маркер «239» звалили, зрушили з місця і землю під ним окропили святою водою. Після чого аварії на трасі припинилися.


ЗАХІД І КАМЕРИ НАМ ДОПОМОЖУТЬ

Проблему зростання числа аварій на українських дорогах можна вирішити, переймаючи досвід закордону. І прикладом тут, упевнені водії і експерти, може служити Німеччина.

Побувавши в цій європейській державі, таксист Анатолій Зорін згадує, як його здивувало, що попереджувальні знаки там встановлюють за два кілометри(!) до початку ремонту дорожнього покриття або будь-яких інших робіт. «А в Україні в житті ніякого попередження не дочекаєшся. Їдеш спокійно і лише буквально перед носом бачиш небезпечну ділянку. А якби людина, не знаючи траси, не зорієнтувалася і врізалася, скажімо, в огорожу?» - обурюється він.

На думку Василя Зайченко, начальника Центру безпеки дорожнього руху ДАІ, навести лад на наших автодорогах допомогли б відеокамери, як в Германії, мовляв, причина аварій не стільки в надто пізно встановлених знаках, скільки в перевищенні швидкості: "Перевищив, камера відеоспостереження зафіксувала порушення ПДД. Повідомлення присилають німцеві поштою і йому навряд чи прийде в голову не платити штраф".

ВІД ЕЛЕКТРИЧНОГО ПОЛЯ ДО НЕУПОКОЄНИХ ДУШ

Високому числу аварій на дорозі можна спробувати знайти наукове пояснення. Існує думка, що 80% ДТП відбувається з вини електромагнітних полів. В усякому разі, в цьому упевнений доктор технічних наук Любомир Сопільник. Близько тридцяти років пропрацювавши в структурі ДАІ, львів'янин побачив немало аварій за своє життя і, врешті-решт, прийшов до висновку, що все це неспроста. Поспілкувавшись з ученими, полковник міліції повірив в те, що під впливом сильного електромагнітного поля чоловік не може контролювати свою поведінку, тим більше на дорозі з величезним автопотоком. Вивчивши ситуацію в Києві, Сопільник був уражений результатами.

Карта перевищення норми електромагнітних полів практично збіглася з картою місць концентрації ДТП. Львівський учений об'їздив і багато "підозрілих" трас країни. "Украй небезпечна об'їзна дорога в Миколаєві, який знаходиться в Львівській області, - розповідає Любомир Іванович. - Там рівень електромагнітного поля в 650(!) разів перевищує допустимі норми. Вважай, щодня відбувається якась аварія. Практично така ж ситуація і на окружній дорозі Рівно".

За його словами, уникнути згубної дії електромагнітного випромінювання на трасі практично неможливо, так само, як і неможливо його погасити. Тому кращий варіант - об'їжджати такі зони.

Свою версію щодо того, що відбувається мають і екстрасенси. Біоенергетик з Токмака Запорізької області Ірина Понаровськая пояснює, що ділянки концентрації ДТП виникають із-за душ загиблих, таких, що не знайшли спокій на тому світі. "Є таке поняття: неупокоєна душа. Вона живе в тому місці, де закінчила свій життєвий шлях. Тому вони як би шукають у живих співчуття. А водії, що потрапляють в небезпечну зону, можливо, навіть бачать душі, але до такої зустрічі, як правило, не готові. Злякавшись незнайомій суті, людина потрапляє в аварію", - вважає Понаровськая. Самі очевидці таких незрозумілих ДТП, коли нічого не провіщає трагедії, називають містикою, чортовиною, потойбічним втручанням.

Щоб мінімізувати вплив таких місць, по словах Понаровськой, необхідно обов'язково брати з собою в машину обережи. «Це насамперед, ікона Миколи Угодника або Семістрельной Богородиці. І, звичайно ж, не можна забувати про молитви. Їх потрібно читати перед виїздом».


Аномальні поля

У 1990 році на Всесоюзному науково-технічному семінарі «Проблеми геопатогенних зон», що проходив в Москві, було дано визначення поняттю геопатогенна зона. Це зона, що виникла в результаті прояву неоднородностей в будові земної кори і що викликає аномальне енергоінформаційне поле, що негативно (разрушающе) впливає на енергетику біосистем і об'єкти неживої природи

Геопатогенні зони (біологічні розломи, джерела, стародавні річки, підводні течії) і їх вплив на живу і неживу матерію вивчають учені різних напрямів: геологи, фізики, хіміки і математики, а із стародавніх часів - народні цілителі, екстрасенси і просто наглядові люди. У селах, наприклад, ніколи не будували удома в тих місцях, де добре росте верба - ідеальний природний прилад, що безпомилково визначає місця підземних джерел. Поставити зруб над ними - значить, сім'я приречена на хвороби.
За статистикою, до шкідливого впливу геопатогенних зон часто схильні автостради. Коли зона раптом починає «працювати» - водій на долі секунди втрачає свідомість. А що таке втрата частки секунди на дорозі з жвавим рухом? Аварійна ситуація.


Що заважає концентрації уваги?


Науково доведено, що геопатогенний чинник певною мірою може робити вплив на ситуацію з дорожньою безпекою. Литовські журналісти звернулися з проханням до екстрасенсів - директора центру Fenomens Івана Костіку і його колеги з Тукумса, народному цілителеві, директорові центру Planta medica Едуардові Удрісу, щоб вони провели тестове біолокаційне дослідження для підтвердження присутності або відсутності геопатогенного чинника на чотирьох перехрестях, де нерідкі дорожні аварії

Місця проведення тесту визначили самі екстрасенси. Це перехрестя вулиць Рігас і Гарозас, бульвару Брівібас і ул.Гарозас, Райня і Академіяс, литовське шосе - вул. Мієра. Під час експерименту використовувалися спеціальні металеві біолокаційні рамки, а також свої, ведені лише екстрасенсам, напрацювання.
На всіх вказаних перехрестях Іван Костік і Едуард Удріс відзначили сильний вплив геопатогенних хвиль в місцях тектонічних розломів.
(На складених за наслідками тестування схемах, які ви бачите, чорним виділені геопатогенні зони в місцях тектонічного розлому (ТР), випромінюючі сильні геомагнітні хвилі).

«Що відбувається в тому випадку, якщо дорога прокладена в зоні ТР? Організм людини, на 80% що складається з води і включає до складу крові елементи заліза, хороший «провідник» електромагнітних хвиль. Коли людина їде в автомобілі по дорозі, розташованій над ТР, він їх знаходиться під їх впливом, який до того ж підсилює електроустаткування автомобіля. В цей час міняється структура крові. Організм починає виробляти поки невивчені ферменти, які разом з кров'ю потрапляють в мозок і впливають на тих його ділянки, які що відповідають за свідомість. На декілька митей водій може втратити контроль над своєю свідомістю», - говорить екстрасенс І.Костік.

Навіть сама технічно безпечна і упорядкована дорога таїть в собі небезпеку, пов'язану з різними ризиками. Як їх понизити і нейтралізувати вплив геопатогенних зон в дорозі? Комусь допомагають концентруватися пірамідки з кришталя, які, як науково доведено, володіють властивістю знижувати дію електромагнітних полів.

Потрібна панахида по жертвах


Є і одне містичне «пояснення», дане екстрасенсом Іваном Костіком частим аварійним ситуаціям на перехресті вулиць Брівібас і Гарозас. Це не упокоєні душі людей, замучених в гестапо. Будівля елгавського гестапо, як розповіли дорожні будівельники, в роки війни знаходилося поблизу цього перехрестя. Даний факт вимагає детального вивчення по архівних матеріалах, не виключено, що в районі цієї будівлі є неофіційне поховання.

«Якщо в геопатогенній зоні прокладена дорога і при цьому порушені місця заспокоєння душ, аварійні ситуації неминучі. Душі, що насильницький втратили фізичне тіло, «полюють» за людьми, щоб хоч на якийсь час знайти його знов. Перш за все їх жертвами стають водії в стані депресії. Не дарма смуток, коли людина стає найуразливішою від підступів темних сил, що штовхають його до нещастя, вважається за найстрашніший зі всіх гріхів. За кермом всі емоції мають бути відкинуті, а увага гранично сконцентрована на дорогу», - говорить Іван Костік.

Вже з самого початку війни в Елгаве нацисти робили немислимі звірства по відношенню до мирного населення міста, не щадивши навіть дітей і хворих людей. Серед жертв були і пацієнти Елгавськой психіатричної лікарні, в районі якої на перехресті, що добре проглядається, на вул. Філозофу також трапляються важкі аварії.
Місто, відновлене на кістках, немов випліскує біль на його дороги.

Може з'явитися новий знак

Одним із способів профілактики ДТП в районі так званих «чорних крапок», на думку Івана Костіка і Едуарда Удріса, які, відзначимо, є досвідченими автомобілістами, була б установка спеціального застережливого дорожнього знаку

Знак із зображенням чорної крапки, як розповів Едуард, є на шосе Ріга-Лієпая (у районі вітряних установок). Як мовиться, попереджений, - значить, озброєний. Нагадування водіям про те, що слід бути особливо сконцентрованими за кермом на дорозі у вказаному місці, було б цінне.
У різних країнах складаються рейтинги небезпечних і безпечних доріг з урахуванням впливу геопатогенних зон, що дозволяє оптимально використовувати засоби на їх ремонт і розвиток.

У США, Англії, Франції нічого не будують і не прокладають нові дороги без рекомендацій оператора біолокації. Практикується і установка дорожніх знаків в місцях, де найчастіше відбуваються ДТП.
Керівник муніципального агентства Pilsегtsaimniecе©ba Андрій Бальчун сказав, що ідея встановити на небезпечних перехрестях і ділянках вулиць дорожній знак з чорною крапкою, цікава і вимагає серйозного вивчення: «Це питання можна винести на розгляд комісії самоврядування з безпеки руху, підготувавши необхідні документи».

...Безумовно, один тестовий біолокаційний експеримент не дасть відповідь на всі питання: чому так часто трапляються дорожньо-транспортні події у вказаних місцях?
Тому через деякий час ми продовжимо розмову про безпеку на елгавських дорогах.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 8036 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
0  
1 taksi   (17.05.2010 15:21) [Матеріал]
в Івано-Франківську всі дороги аномальні:страшно по ним їздити,натомість мер грається в пам"ятники та піснешоу.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]