Середа, 08.05.2024, 09:27 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 11 » Доплата в пенсійний фонд знову впроваджується
Доплата в пенсійний фонд знову впроваджується
14:49

При помаранчевій владі кожна гілка влади тягнула в свою сторону і деколи це рятувало звичайних підприємців від нових поборів, але ця влада "професійна" і здатна приймати соціально-складні рішення без обговорення простим натиском кнопки народного депутата. Практика ламання через коліно та обхідних доріг стала звичайним інструментом для української влади.

Здавалося б, що голос підприємництва щодо блюзнірського податкового кодексу почуто й підприємці можуть спокійно братися за свої справи, заробляти гроші, зокрема для сплати податків, сподіваючись на краплю здорового глузду, що з’явилась у діях влади.

Верховна Рада України 8 липня 2010 року піднесла подарунок усім підприємцям-спрощенцям. Був прийнятий без особливого обговорення законопроект № 6673 "Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет на 2010 рік" і "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", поданий Прем'єр-міністром М. Азаровим 7 липня. А в ньому для підприємців платників єдиного податку - знову все та ж, вже двічі відвойована, доплата до Пенсійного фонду. Зараз він готується для передачі на підпис Президенту України. Закон набуде чинності з дня його публікації.

Ані у пояснюючій записці, ані у заключенні Головного науково-експертного управління ні слова не сказано про зміни, що стосуються "Пенсійного закону". А ці зміни б'ють по кишені безпосередньо підприємців, що сплачують єдиний і фіксований податок. Тепер не постановою КМУ, а законом передбачений обов'язок підприємців (платників єдиного або фіксованого податків) здійснювати доплату до Пенсійного фонду.

Зазначено, що вони "на період дії законодавчих актів з питань особливого способу оподаткування сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом".

Сума страхового внеску встановлюється вказаними особами самостійно для себе і членів їх сімей, які беруть участь в здійсненні такими особами підприємницької діяльності і не перебувають з ними в трудових стосунках. При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, яка перерахована до Пенсійного фонду України, повинна складати не менш мінімального розміру страхового внеску на кожну особу і не більше за розмір страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників... доходу (прибутку) оподаткування, загального доходу оподаткування, з якою сплачуються страхові внески".

Тепер усі підприємці-спрощенці зобов'язані будуть доплачувати до мінімального страхового внеску. Звертаємо увагу на те, що ця норма повинна діяти до кінця 2010 року, оскільки на цьому ж засіданні Верховної Ради ухвалений Закон про єдиний соціальний внесок, який набуде чинності з 1 січня 2011 року.

Наголосимо, що ніде в світі соціальні платежі не накладаються на самозайнятих осіб!

Невже так лицемірно можна ставитися до своїх же громадян! Однією владною рукою відправляти документ на доопрацювання, у той час як інша рука поступово реалізує розпочату справу!


Категория: Законодавство | Переглядів: 4043 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
0  
2 сергій   (20.10.2010 15:48) [Матеріал]
ПИДАРАСЫ!!!!

0  
1 taksi   (16.07.2010 15:55) [Матеріал]
ЩО Ж ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ТАКИ ПІДПИСАВ ДАНИЙ ЗАКОНТ, А ЙОГО ПРЕС СЛУЖБА ПРОКОМЕНТУВАЛА ДАНЕ ЯВИЩЕ ОСЬ ТАК :

Президент України Віктор Янукович підписав закон №2461-VI «Про внесення змін до законів України «Про державний бюджет України на 2010 рік» і «Про загальнообов'язкове державне пенсійному страхуванні»

На думку Януковича, цей закон сприятиме відновленню співпраці з Міжнародним валютним фондом і стабільності фінансової системи країни.

wacko

PS : полк негегалів поповниться, а ті перевізники, що намагалися працювати легально ще більше загнані в глухий кут...



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]