Неділя, 28.04.2024, 10:11 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Листопад » 25 » У 2014 році бензин може подорожчати на 5 гривень
У 2014 році бензин може подорожчати на 5 гривень
09:58
У 2014 році бензин може подорожчати на 5 гривень
Асоціація «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України » прогнозує збільшення вартості бензину у разі введення з 2014 року норми про обов'язкове додаванні в бензини не менше 5% біоетанолу.
«В існуючих реаліях додавання 5 % біоетанолу призведе до зростання цін на бензин мінімум на 5 гривень / літр , і це не межа , оскільки на плечі споживача також ляжуть виробничі та інвестиційні витрати на створення інфраструктури для змішування та контролю якості цих нафтопродуктів » , - зазначив президент асоціації Леонід Косянчук.
Експерти виходили з того , що 100 % біоетанолу для додавання в бензини ( 250 тис. тонн на рік) необхідно імпортувати , оскільки весь обсяг вітчизняного біоетанолу буде спрямований на виробництво альтернативних моторних палив , яке стимулюється податковими пільгами.
Асоціація відзначає, що Мінагрополітики повідомляє , що в 2014 році можуть бути задіяні 128 тис. тонн потужностей , але враховуючи дефіцит сировини, експерти прогнозують виробництво біоетанолу в 2014 році в розмірі 70 тис. тонн.
Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів підкреслює , що акциз на імпортний біоетанол становить 49,49 гривень на літр , таким чином за 5 % - у добавку необхідно буде додатково сплатити 3,2 гривень / літр. Крім того , додавання біоетанолу в бензин буде класифікуватися податковою службою як виробництво , оскільки змінюються фізико -хімічні показники первинного компонента (бензину).
Відповідно до Податкового кодексу , отриманий сумішевих бензинів підлягає справляння акцизного збору за повною ставкою , яка складає 2,0 гривень / літр. Таким чином , вважає Асоціація , мінімальне збільшення вартості бензинів при введенні норми про обов'язкове додавання біоетанолу складе 5 гривень / літр. За словами Косянчука , в Європі аналогічного підвищення цін вдалося уникнути шляхом держдотацій виробникам сумішевих бензинів, проте в Україні це не передбачено .
За підсумками роботи експертної групи асоціація підготувала листи в міністерства і відомства , в яких рекомендує перенести термін впровадження норми про 5 %-ном обов'язкове додавання біоетанолу в бензини до насичення ринку біокомпонентами вітчизняного виробництва та приведення нормативної та технічної бази у відповідність з існуючими реаліями.
Нагадаємо, раніше в Мінінфраструктури заявили , що акцизні збори на бензин і дизельне паливо підвищуватися не будуть , зараз така можливість навіть не розглядається


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 484 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]