Субота, 18.05.2024, 05:49 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Січень » 14 » У ДАІ зміна в реєстрації автомобілів
У ДАІ зміна в реєстрації автомобілів
10:46
У ДАІ розповіли про полегшеної реєстрації автомобілів

Відтепер при перереєстрації автомобіля в одному і тому ж регіону, номерні знаки можна зберегти за авто

Як повідомляє прес-служба столичної ДАІ, у відомстві поінформували, що в Україні з метою підвищення ефективності роботи Державтоінспекції спрощені реєстраційно-екзаменаційні операції.

Зокрема, з початку нинішнього року запроваджено видачу свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу без попередньої видачі тимчасових реєстраційних талонів власникам транспортних засобів, які переїхали у зв'язку із зміною місця проживання до іншого регіону держави або придбали автомобілі, зареєстровані в іншому регіоні, або ввезли їх на митну територію України, безпосередньо під час звернення громадян до реєстраційно-екзаменаційні підрозділи ДАІ.

Так за принципом "єдиного вікна" в столиці працюють 13 реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ. Крім того, можливою стала пряма перереєстрація транспортного засобу з одного власника на іншого, а також здійснення реєстраційних операцій з автомототранспортом незалежно від місця проживання власника та регіону реєстрацію транспортного засобу.

Одночасно передбачено збереження номерного знака за транспортним засобом, а також його власником в межах одного регіону, врегульовані питання державної реєстрації самостійно зроблених транспортних засобів.

Крім того скасовано:

- Обов'язкова здача іспитів при відновленні втраченого водійського посвідчення;

- Обов'язкове експертне дослідження нових транспортних засобів під час проведення державної реєстрації (перереєстрації);

- Проведення оцінки вартості транспортних засобів під час їх реєстрації;

- Окрема процедура зняття з обліку транспортних засобів при їх відчуженні;

- Пред'явлення транспортного засобу при його перереєстрації у зв'язку із зміною місця проживання власника та при відновленні втрачених або зіпсованих документів на транспортний засіб.

- Виключено відмова у проведенні державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу у разі, коли їх власники або уповноважені на їх використання особи мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.

Одночасно на 25% стала дешевше спеціальна продукція (номерні знаки, бланки свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, водійських прав). Більш того, удвічі зменшено кількість платних послуг, що надаються громадянам підрозділами Державтоінспекції.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 2054 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
0  
1 taksi   (14.01.2013 10:48) [Матеріал]
biggrin


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]