Неділя, 05.05.2024, 17:31 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Липень » 6 » Верховна Рада підняла вартість на автомобілі
Верховна Рада підняла вартість на автомобілі
11:25
Депутати таки ухвалили два давно гучних закони: про утилізаційному зборі і екологічний податок за утилізацію авто. Якщо президент їх підпише, вже з 1 вересня імпортні авто, які збираються за кордоном, подорожчають.

За прогнозами експертів, в середньому ціна зросте на $ 3 тис.: все залежатиме від марки авто, об'єму двигуна, року випуску і багатьох інших характеристик.

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, щорічно в Україні списують 100 тис. авто. Для цього по всій країні потрібно відкрити підприємства з розбирання машин, шредерние станції і створити інфраструктуру з переробки. «Фінансування цих видатків повинні стати утилізаційний збір та екологічний податок. Вже в перший рік дії закону до держбюджету надійде близько 2,2 млрд грн », - припускає Хомутинник.

 

Приводом для збору став приклад наших сусідів: з 1 вересня минулого року Росія ввела аналогічні заходи по відношенню до імпортних авто. У підсумку наші авто там подорожчали на 10-12%: легкові на $ 600-1000, вантажні - до $ 20 тис.

«Україна почала програвати Росії. А Росія - найбільший імпортер авто в нашу країну. Інормаркі подорожчають, але і бюджет поповниться. Це буде додатковим стимулом для імпортерів розміщувати свої виробничі потужності у нас », - вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Але у імпортерів інша думка. «До нас з виробничими потужностями ніхто заходити не буде - нестійка як політична, так і економічна ситуація. У результаті продажі впадуть, і ввозити авто почнемо менше », - сказав нам менеджер однієї з автоімпортной компанії Андрій Михайленко.
Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 2710 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]