Четвер, 09.05.2024, 09:16 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2012 » Грудень » 3 » Зимові шини: Що робить їх особливими?
Зимові шини: Що робить їх особливими?
10:54
Їзда по снігу справедливо вважається складною умовою, коли водій може втратити контроль над автомобілем буквально за одну мить. Літні шини мають малюнок протектора, призначений для поїздок по асфальту, вони дубіють на холоді і не можуть забезпечити необхідного зчеплення з дорогою. Тому напередодні зими автолюбителі займаються підготовкою автомобіля до зими, купуючи антифриз, омивачі лобового скла і перевзувають авто в зимову гуму.

Ми всі знаємо, що зимові шини значно краще в холодну пору року. Але рідко хто задається питанням, що саме забезпечує їх високу продуктивність при низьких температурах.

Звичайні шини автомобіля складаються з 7 основних компонентів, кожен з яких відіграє важливу роль: протектор, плечова частина; каркас, крило, брекер, бортове кільце, бортова частина.В сукупності вони захищають каркас шини від ударів, перепадів температур та інших зовнішніх факторів, забезпечують необхідне зчеплення з дорогою, а також підвищують стійкість авто і безпеку руху.

У зимових шинах використовуються гумові суміші, які зберігають еластичність при низьких температурах. Зимові шини більш жорсткі в бокових стінках і у внутрішніх шарах, але мають більш гнучку гуму в протекторах, щоб краще реагувати, коли вступає в контакт зі снігом.

Зимові шини мають особливий малюнок протектора: ромби, квадрати і т.д. Висота протектора зимових шин у середньому становить 7-9 мм і розрізняється в більшу або меншу сторону в залежності від виду зимових шин: позашляхові, швидкісні і т.д. Такий малюнок дозволяє зберігати чисту поверхню на всю глибину протектора, підтримуючи тягу і керованість автомобіля.

При поїздках по ожеледі рекомендується використовувати шиповані шини. Для більшої ефективності рекомендується вибирати шини з шипами, хаотично розташованими по поверхні шини.Шиповані шини даремні, якщо у вашому регіоні м'яка зима і ожеледь - рідкісне явище. По мокрому снігу або асфальту переважніше пересуватися на нешипованій зимовій гумі, що має направлений малюнок протектора, який сприяє відведенню вологи.
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 714 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]