Четвер, 18.04.2024, 05:37 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

знак 3.34, як щодо таксі? - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форума · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Судова практика » Судова практика » знак 3.34, як щодо таксі? (Постанова в справі про адмін порушення знаку 3.34?)
знак 3.34, як щодо таксі?
gricyan82Дата: Вівторок, 28.07.2009, 16:06 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Допоможіть!!!
"Лист щастя" - Постанова в справі про адмін порушення знаку 3.34 зупинку заборонено, хотілося б оскаржити, осільки ПДР дозволяють працівникам таксі здійснювати зупинку в зоні дії цього знаку для посадки вивадки пасажирів, більш того у мене інвалідність 3 групи...як це оскаржити?
 
taksiДата: Вівторок, 28.07.2009, 19:18 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 29
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
gricyan82, Не могли б Ви більш детально охарактеризувати ситуацію, а саме краще зробити скрін постанови . Зразки позовних є http://www.taksi.at.ua/index/0-38 у Вашому випадку зупинка на тротуарі найбільш підходить, але знову ж таки потрібно скрін постанови щоб розібратися, фото Вам прислали?

Зразу можна сказати тільки, що дійсно Дозволяється посадка-висадка пасажирів автомобілем таксі у смузі громадського руху за умов дотримання вимог пункту 15.9. розділу 15 „Зупинка і стоянка” та розділу 34 „Дорожня розмітка” Правил дорожнього руху України.Відповідно до підпункту 3.34 пункту 3 розділу 33 (Дорожні знаки) Правил дорожнього руху України в зоні дії знаку „Зупинка заборонена” автомобілям таксі дозволяється здійснювати посадку та висадку пасажирів (розвантаження чи завантаження вантажу). Чекаєм подробиць smile

 
gricyan82Дата: Середа, 29.07.2009, 05:09 | Повідомлення # 3
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
дуже вдячний за увагу...заздалегідь вибачаюсь, бо я й сам ледве розбираю що в постанові написано, так наче сили в того інспектора на було щоб на ручку тиснути, іншими словами - скрін тут не допоможе...
в постанові вказано, що я "здійснив зупинку на дорозі яка має бульвар та в зоні дії знаку знаку 3.34", фото додаються, 4 шт., на 1 - знак, не 2,3 та 4- авто із шашечкою, але що цікаво - фотозйомка проводилась із портативного фотоапарата....стосовно цього я накопав цікаву інформацію http://www.urist.in.ua/showthread.php?t=11164
гарно розписано, але мене цікавить 2 моменти:
1. чи варто додати туди таке: " по-третє. навіть за умов відповідності засобів фотозйомки вимогам законодавства, диспозиція знаку3.34 "зупинку заборонено" дозволяє зупинку і стоянку автомобілям таксі на час до 5 хв. або більшею. якщо це необхідно для посадки (висадки) пасажирів чи завантаження (розвантаження) багажу. натомість в постанові на зазначено ані час ані причину зупинки, що не відповідає вимогам законодавства щодо всебічності, повноти і об’єктивності з’ясування обставин кожної справи. До скарги додаються копії документів які підтверджують право на зайняття підприємницькою діяльністю.
2. ця скарга подається в ДАІ, а чи варто оскаржувати паралельно і до суду і як це зробити?
 
taksiДата: Середа, 29.07.2009, 11:02 | Повідомлення # 4
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 29
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Ну щодо знаку 3.34 все зрозуміло , можно написати і так : Відповідно до чинного законодавства дозволяється посадка-висадка пасажирів автомобілем таксі у смузі громадського руху за умов дотримання вимог пункту 15.9. розділу 15 „Зупинка і стоянка" та розділу 34 „Дорожня розмітка" Правил дорожнього руху України та
відповідно до підпункту 3.34 пункту 3 розділу 33 (Дорожні знаки) Правил дорожнього руху України в зоні дії знаку „Зупинка заборонена" автомобілям таксі дозволяється здійснювати посадку та висадку пасажирів (розвантаження чи завантаження вантажу). (як Коломієць)

А от з бульваром складніше : Якщо дорога має бульвар або розділювальну смугу, зупинка і
стоянка транспортних засобів біля них забороняються.

Але робимо акцент на те, що постанова була винесена з порушенням законодавства, зокрема:

Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови недотримано вимоги статей 245, 276, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.

Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

Постанову по справі про адміністративне правопорушення складено неправильно та неточно. Окремі частини постанови суперечать між собою та не відповідають дійсності.

Стаття 268 КУпАП вказує, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі, - що було порушено при винесенні вказаної постанови. Постанова___________ була винесена в день порушення. Під час винесення постанови не дотримано вимоги статей 245, 276, 278, 279, 280 КУпАП, відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.

Також щодо обов'язковості складання протоколу http://taksi.at.ua/news/2009-06-20-152 читаємо другий синій абзац, це вже з практики самих судів ( чк вони ставляться до цього smile
)

-Подаємо не скаргу, а позовну заяву ( деякі судді чомусь не хочуть розглядати скарги) і навіть це не допомагає http://www.taksi.at.ua/index/0-40

-Краще в суд, бо безліч випадків, коли ДАІ просто не реагують на скарги (там є стаття якась) Якщо треба уточню .

Хотілося б на фото подивитись: час є на фото і.т.д., приладом якої марки зроблено , ким і.т.д. можна розвити цю тему.

Ну і знову ж таки, у нас немає судового прецеденту і у справах де ідентичні обставини виносяться різні постанови. Працівники ДАІ на суд не ходять, хоча може після Розп.466 почнуть трішки ходити.

 
Форум » Судова практика » Судова практика » знак 3.34, як щодо таксі? (Постанова в справі про адмін порушення знаку 3.34?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: