Понеділок, 29.04.2024, 18:19 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Квітень » 2 » Пропозиції Асоціації стосовно розробки більш раціонального сполучення між деяким населенними пунктами
Пропозиції Асоціації стосовно розробки більш раціонального сполучення між деяким населенними пунктами
17:58
У К Р А Ї Н А
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
"Івано-Франківська обласна асоціація приватних таксистів”


76008 м. Івано-Франківськ , вул. Юліана Целевича, 34, а/с 51,  тел/факс 500-700
Свідоцтво Серія А00 №838937 ідент. код 34844710, www.taksi.at.ua

 

від  ________________ 2010 р.


Голові Івано-Франківської ОДА
п. М. Вишиванюку

Голові Івано-Франківської обласної ради
п. І. Олійнику


    В Івано-Франківській обласній Асоціації приватних таксистів дуже уважно розглянули публікацію в газеті «Галичина» (журналіст - Микола Петричук) – «Сільські дороги отримають перспективу».
    Тема доріг в Україні дуже актуальна. І порушене питання сільських доріг уже давно потребує дій.
    Обласна Асоціація приватних таксистів, ще з самого свого заснування (02.02.2007 р.) постійно наголошує на катастрофічний стан доріг. Дуже важливою є проблема сполучення населених пунктів і районних центрів. Тому ми вважаємо, що програма «Сільські дороги» має бути більш розширеною по своїй суті до програми «Дороги сполучення населених пунктів».
    Розробивши і впровадивши таку програму користувачі таких доріг будуть мати змогу значно економити свої ресурси, час і пальне.
    Нижче наводимо приклад сполучень між адміністративними центрами, населеними пунктами задля зручностей водіїв та забезпечення безпеки руху.

    с-ще Отинія (Коломийський р-н) – м. Тлумач (через села: Красилівка, Тарновиця, Гринівці, Колінці) скорочує дорогу в 2 рази, аніж їхати через                  смт. Тисмениця;
-    с-ще Отинія – Обертин- Городенка ( через села: Торговиця, Богородичин, Михалків, Жуків, Обертин і вже по діючій дорозі м. Городенка) – економія 1/3 дороги;
-    с-ще Отинія – м. Надвірна (через села: Виноград, Велесниця, Гаврилівка, Парище) – скорочує відстань більш ніж у 2 рази;
-    с-ще Отинія – смт. Богородчани (через села Виноград, Камінне, Тисменичани і далі по діючій дорозі) – скорочує відстань у 2 рази.

Таких прикладів, пропозицій необхідно розробити по всій області. Варто відмітити, що між такими (наведеними) населеними пунктами є дорожнє покриття. В багатьох випадках його потрібно відремонтувати, а в інших – проклавши незначну відстань дороги можна завершити таке сполучення населених пунктів.

До цього ж необхідно встановити додатково інформаційні дорожні знаки.

Нас здивував той факт, що в області, в 2009 році не було використано           5 млн. гривень цільового призначення – на ремонт і будівництво доріг. Вважаємо, що їх можна було витратити на закупівлю сучасної  дорожньої будівельної техніки для господарств. Це дало б змогу таким підприємствам стати на ноги по виконанню покладених на них функцій.

Обласна Асоціація вже зверталась до Вас про необхідність долучення наших представників до роботи профільних комісій. Надіємось на плідну співпрацю.




З повагою

Голова Івано-Франківської обласної                                       Р. Харук

Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 1008 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]