Четвер, 02.05.2024, 11:22 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Квітень » 8 » Транспортний збір можуть відмінити.
Транспортний збір можуть відмінити.
13:33
З приходом, нового уряду до України, посипалася безліч пропозицій поміняти сьогоднішні норми, які діяли при колишній владі. Не став виключенням і транспортний збір в Україні, який і так сказати вже давно всі хочуть відмінити. Мало хто знає те, що подібного роду пропозиція не так давно, поступило на розгляд в Кабінет Міністрів України. Суть «пропозиції» полягає в тому, що збір, що є на даний момент, вирішили замінити на акциз на бензин, який, оплачуватимуть водії, що заливають щодня в баки власних машин бензин. Ініціатором цієї пропозиції стала Рада автомобілістів і автоперевізників, яка по власній суті є, як відомо, консультативно-дорадчим органом при Кабінеті Міністрів України. Само-собой зрозуміло, на думку членів Ради, потрібно зробити так, щоб щорічний «податок на авто», який, як відомо, залежить від розміру, силового агрегату був автоматом ліквідований, а на його зміну прийде новий акцизний збір на пальне.

Звернете увагу на те, що середній розмір такого податку на бензин і дизельне пальне, складає 12 копійок з літра. Іншими словами, з моменту набуття чинності транспортного податку бензин і інші види палива в Україні подорожчають, як мінімум, ще на 0,12 грн. На думку «Ради автомобілістів», платити більше повинен той, хто більше їздить - по іншому кажучи забруднює навколишнє середовище, деформує дороги і так далі. Гроші, отримані від нового акцизу на бензин, нібито, будуть реалізовані на реконструкцію дорогий в країні. Як вважають в Раді автомобілістів і автоперевізників, подібна практика вже не перший рік існує в європейських країнах і США. Як відомо, дана пропозиція була відхилена попередньому Кабміном під керівництвом прем'єра Юлії Тимошенко.

Сьогодні ж члени Ради знову вирішили відновити ініціативу по введенню акцизу на бензин і ліквідації транспортного збору. Якщо в Кабміні схвалять пропозицію, цілком імовірно, що воно набуде чинності з 2011 року. По розрахунках Ради, від цього державна казна може реально поповниться на 250 мільйонів гривень в рік, тобто надходження будуть збільшені на одну п'яту частину.
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 843 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]