Четвер, 02.05.2024, 04:06 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Квітень » 16 » У ДАІ знайшли заміну «Візиру»
У ДАІ знайшли заміну «Візиру»
17:36
На зміну скандальному "Візирові", що неабияк попсував нерви водіям і даішникам, йде нове покоління пристроїв вимірювання швидкості. Сьогодні УДАІ Київської області презентує новий прилад Trucam, який даішники неофіційно називають "чесним Візирем", повідомляє видання "Сьогодні"

На дорогах Київщини новинка - дітище американської компанії Laser Technology - працює поки в єдиному екземплярі. Прилад тестують два місяці і, на думку ДАІ, свою високу вартість в 100 тисяч гривень він вже окупив, оскільки в щільному автопотоці пристрій фіксує до 250 порушень в годину

"Trucam, на відміну від російського "Візиря", виключає спірні ситуації, тому що заміряє швидкість не за допомогою радіохвиль, як "Візир", а за допомогою точнішого лазерного променя, - розповів замначальника Управління київського облдаі Олександр Ткаченко. - Прилад кожні 2 секунди посилає сигнал у напрямі руху авто. Як тільки машина перевищує швидкість, пристрій цей фіксує. На знімку червоним хрестиком буде відмічено, на яке авто був націлений промінь. Це допомагає виявити порушника навіть в щільному потоці".

За його словами, ще один плюс американця - наявність GPS-прийомника, завдяки якому на фото указуються цифри з широтою і довготою місця, де був порушник. Пам'ять вимірника дозволяє зробити до 40 тисяч знімків або 16 тисяч відеороликів. "Фото ми відправляємо по адресах водіїв, і поки ніхто не оспорював їх чіткість. Ми врахували недоліки, які були в роботі "Візиря", і на Trucam вже отримані всі дозвільні сертифікати", - пояснив Ткаченко. За його словами, прилад може спокійно працювати весь день, як в ручному, так і в автоматичному режимах.

"Для роботи на автоматі необхідні спеціальні термобокси, що захищають пристрій від негоди або злодіїв. Таких боксів в Київській області шість - на трасах Київ-Чіп, Київ-Харків, Київ-Одеса. Ми по черзі вставляємо в кожен з них Trucam", - уточнює Ткаченко.

Що буде з "Візирем"? Ткаченко відповів, що поки ДАІ не має наміру відмовлятися від скандального приладу: "Вони будуть як додатковий засіб, а Trucam стане основним помічником". Коли ДАІ зможе купити достатню кількість американських вимірників, поки неясно.

Раніше повідомлялося, що на озброєння даішники мають намір узяти ще одного лазерного вимірника - "Арену" (проводить та ж російська компанія, що і "Візир"). Новинка автоматична, охоплює відразу три смуги руху і здатна розпізнати три порушення одночасно.

Міністерство внутрішніх справ внесло прилад для фіксації порушення водіями швидкості руху "Візир" в перелік технічних засобів, які можуть використовувати співробітники Державної автомобільної інспекції для виявлення і фіксації порушень правил дорожнього руху.
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 637 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]