Понеділок, 29.04.2024, 11:54 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Квітень » 2 » Звернення Асоціації з приводу недотримання працівниками ДАІ внутрішних інструкцій
Звернення Асоціації з приводу недотримання працівниками ДАІ внутрішних інструкцій
17:45
У К Р А Ї Н А
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
"Івано-Франківська обласна асоціація приватних таксистів”

76008 м. Івано-Франківськ , вул. Юліана Целевича, 34, а/с 51,  тел/факс 500-700
Свідоцтво Серія А00 №838937 ідент. код 34844710, www.taksi.at.ua

 

від  ________________ 2010 р.

 

Голові Держкомпідприємництва України
п. М. Бродському
01011, м. Київ, вул. Арсенальна 9/11



    В системі Міністерства внутрішніх справ України діють:

- наказ №77 від 26.02.2009 р., яким затверджено Інструкцію з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху – зареєстровано  в Міністерстві юстиції України 24.04.2009 р. за №374/16390;

- розпорядження №466 від 21.05. 2009 р. «Про організацію роботи підрозділів ДАІ»;

- наказ МВС України від 27.03.2009 р. №111, яким затверджено Інструкцію з питань діяльності підрозділів дорожньо – патрульної служби Державтоінспекції МВС – зареєстровано  в Міністерстві юстиції України 26.06.2009р. за №576/16592;

- наказ МВС України, МОЗ України від 09.09.2009 р., № 400/666, яким затверджено інструкцію про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного чи іншого сп’яніння – зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06.10.2009 р. за № 931/16947.

 В результаті здійснення професійної діяльності, приватної їзди, у правовідносинах з представниками органів ДАІ (ДПС) останні, при здійсненні своїх повноважень, стверджують, що вищезазначені нормативні акти є внутрішніми для органів МВС.

Водії транспортних засобів часто звертаються в Івано-Франківську обласну Асоціацію приватних таксистів (громадську організацію) з інформацією, що зі слів інспекторів ДАІ, посилання водіїв на вищезазначені нормативні документи, не є предметом оспорювання дій (неправомірних чи бездіяльності) представників МВС.     
Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів проводить моніторинг протоколів про адміністративні правопорушення складених на водіїв; прийом  водіїв, на яких накладені адмінштрафи за ймовірні порушення правил дорожнього руху(ПДР).

Тому, хочемо відмітити загальне недотримання інспекторами ДАІ(ДПС) нормативних документів МВС України. Зокрема наказу №77, де зазначено, що «11.17. Записи   в     протоколах     про     адміністративні правопорушення, талонах до посвідчення водія, тимчасових дозволах, журналах робляться чорнилом (пастою) темного (чорного або синього) кольору. Вони заповнюються розбірливим почерком, а прізвище, ім'я, по батькові порушника,  його місце  проживання,  а  також  посада, місце роботи,  звання працівника Державтоінспекції МВС записуються друкованими  літерами.  За  фактами  виправлення,  підчисток  тощо керівництвом   підрозділів  Державтоінспекції  МВС  у  п'ятиденний термін проводяться службові перевірки.»

Із всіх протоколів, які перевірили в Асоціації, жоден не відповідає нормам п.11.17 наказу №77. Бо протоколи, складені інспекторами ДАІ, написані не каліграфічно (як «курка лапкою»). Це у свою чергу не дає змоги водієві звернутися до суду з позовною заявою, постільки не можливо вказати в ній точні дані інспекторів ДАІ. А без них суди не приймають до розгляду скарги  водіїв.

Крім того, хочемо зазначити, що всі протоколи пишуться під копірку, а це значить, що другий  примірник є копією. Така копія являє собою ще більш сумнівний документ, відносно до нормативів наказу №77.

Виходячи з вищевикладеного, Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів вносить Вам пропозицію і просить внести пропозиції до Верховної Ради України, Кабінету МіністрівУкраїни:

     1. Провести амністію усіх несплачених штрафів за постановами органів ДАІ, відповідно до тих протоколів, які не відповідають нормам Наказу МВС №77.
     2.  Внести відповідні зміни, доповнення до КУпАП в частині зобов’язання посадових осіб органів ДАІ здійснювати записи в протоколах про адміністративні правопорушення, як це записано в Наказі МВС №77.
     3.  Внести зміни, доповнення до КУпАП про відповідальність посадових осіб органів ДАІ за незаконно накладені штрафні санкції на водіїв за порушення ПДР, а також за неправильно складені протоколи, постанови, інші документи, що стосуються Правил дорожнього руху.
     4.  Внести зміни, доповнення до КУпАП - взірці протоколів, де передбачити в ньому 1/4 місця для внесення пояснення водія, щодо ймовірного порушення ПДР.

     Ми переконані, що Закон дійсно має бути один для всіх, як і взаємна  відповідальність за його дотримання.




Голова  Івано-Франківської обласної
Асоціації приватних таксистів                                                Роман Харук

Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 918 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]