Четвер, 02.05.2024, 14:36 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Квітень » 2 » Інспектори ДАІ – на лезі бритви
Інспектори ДАІ – на лезі бритви
19:07
  Згідно Конституції України:

ст.19.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

ст. 59.
Кожен має право на правову допомогу.

Якщо Вас на дорозі зупинив інспектор ДАІ, перевірив документи, задав декілька питань: куди їдете, що везете, сьогодні щось вживали?... і відпустив Вас, то це не значить, що на цьому все закінчилось! Через певний час до Вас може прийти «лист щастя», або державний виконавець.

Перша пригода. Водій Х. 03.03.2010 р. біля 16:00 год. їхав у м. Коломия. Його зупинив інспектор ДАІ Калиновський Б.В. (нагрудний номер 0192 ІВ). Правда, відрекомендувався. На запитання водія Х. про причину зупинки, сказав, що він перевищив швидкість і ткнув водієві якийсь прилад (після з’ясувалось - РАДІС). На заперечення водія, що швидкість не перевищував і, що інспектор повинен надати більш вагомі докази, фото автомобіля з показами години, сертифікат відповідності та характеристики на прилад, останній поставив вимогу - надати для перевірки документи: посвідчення водія, техпаспорт на автомобіль. Після перевірки документів інспектор Калиновський Б.В. захотів  перевірити «що є в багажнику?». «Давайте двох свідків і складайте протокол огляду, тоді і відкрию багажник» - поставив законну вимогу водій.

Інспектор Калиновський Б.В. ще більше 10 хв. радився зі своїм напарником, який знаходився у службовому автомобілі, після чого повернув документи водієві сказавши: «Ми можемо навіть вилучити  посвідчення водія і направити Вас на здачу екзаменів, бо у Вас є  вже  три порушення ».

Стурбований таким ставленням даішника, водій Х. вирішив дати запит в ДАІ м. Івано-Франківська. Отримав відповідь і був шокований. До відповіді були додані: копія Протоколу про адміністративне правопорушення і Постанова в справі про адміністративне правопорушення тільки саме за ту зупинку в м. Коломия. При чому в протоколі зазначено, що водій Х. відмовився від підпису в протоколі та ще ряд фальсифікацій, як і недотримання законів представником МВС України при складенні Постанови.

Адвокати водія Х. мають намір подати на інспектора ДАІ в суд.







    Друга пригода. Водій К. (журналіст за професією – часто їздить у відрядження по всій Україні) 30.03.2010 р. отримав повідомлення з пошти, що йому надійшов рекомендований лист. В ньому побачив Протокол і Постанову  про адміністративне правопорушення, згідно якого «заробив»        255 грн. штрафу за перевищення швидкості. Де? Коли? Що таке? … Почав пригадувати. Згадав. Дійсно, проїжджаючи один із населених пунктів у Хмельницькій області, його зупинив інспектор ДАІ

– «Що поспішаємо, куди?, - пред’явіть документи».

    Перевіривши посвідчення водія і технічний паспорт на автомобіль, відпустив його. І за це водій К. має заплатити 255 грн. штрафу ?.

   Звичайно буде суд. Адвокат водія буде вимагати викликати в суд, в  м. Івано-Франківськ інспектора з м. Хмельницька для з’ясування всіх обставин.

Ось таким чином, органи ДАІ наповнюють державний бюджет, який у певній мірі постійно розкрадається.

А працівник органів МВС чомусь не хоче дотримуватись Конституції України та Закону України «Про міліцію»?.

Ст. 11. Права міліції. «п.21. Зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що  він використовується з протиправною метою».

Такі дії інспекторів ДАІ, м’яко кажучи, є незаконні, - стверджують юристи Асоціації. Судові справи будуть резонансні.

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1734 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 2
0  
2 Л....   (11.05.2011 22:42) [Матеріал]
Ну що ви, інспектор Калиновський діє суто в рамках закону!!!

0  
1 Людмила   (22.06.2010 10:25) [Матеріал]
В мене схожа ситуація. І також з Калиновським. Документи перевірив, віддав, а потім. Протокол і постанова


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]