Четвер, 02.05.2024, 15:30 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Квітень » 27 » Відповіді на запитання Асоціації начальника Івано-Франківського МРЕВ УДАІ
Відповіді на запитання Асоціації начальника Івано-Франківського МРЕВ УДАІ
17:44
Чи й досі діють тимчасові талони?

 З таким питанням ми звернулися до начальника Івано-Франківського МРЕВ УДАІ. І, як повідомили нам, тимчасові талони не є необхідними. Якщо є доручення на право керування,  або інший документ, то талон зовсім не обов’язковий. Хоча, між іншим, виробити тимчасовий талон обійдеться вам значно дешевше ніж доручення, і при чому, це зовсім не довготривала процедура. Для цього потрібно представити автомобіль для огляду, а після його проведення сплатити платежі.
Але вписувати найближчих родичів у  техпаспорт уже не можна. Нові вимоги діють згідно з постановою 13.71, яка є доповненням до постанови 13.88 Кабінету міністрів. Отже, в такому випадку необхідне доручення або тимчасовий талон.



Міняти техталон на автомобіль, який перебував у заставі по кредиту, після її закінчення не потрібно

Про це нам повідомили у Івано-Франківському МРЕВ УДАІ.
«Людина коли буде проводити певні реєстраційні операції зняття з обліку чи якусь іншу перереєстрацію, - каже начальник МРЕВ, - повинна пред’явити нам тільки довідку про погашення кредиту.

Якщо транспортний засіб не експлуатувався більше п’яти років, і відповідно такий же термін не проходив техогляду, він не  вважається технічно несправним і не є  не придатним для керування ним?

Таку інформацію підтвердили й у Івано-Франківському МРЕВ. Автомобіль може бути справним, просто не може експлуатуватися, поки не пройде технічний огляд. Не допустити його можуть тільки тоді, коли транспортний засіб буде вибракуваний, тобто списаний. А щоб його списати потрібна заява власника або рішення суду.  В усіх інших випадках автомобіль повинен пройти техогляд, а власник сплатити платежі транспортний збір за останні три роки.



Продати своє авто можна буде без сплати податку, щоправда тільки один автомобіль в рік.

Такого права власникам авто надасть новий закон. Адже Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект щоб відмінити цей податок.
Юристи обласної Асоціації коментують таке рішення, як досить схвальне. Адже людина, можливо, продає автомобіль один раз, а не займається продажем постійно, тому немає постійного джерела доходу у цій сфері і не повинна платити податок, який, між іншим, становить 15%  з доходу.

Отже, для здійснення купівлі продажу потрібно зняти автомобіль з продажу, зареєструвати його на біржі та зробити експорту оцінку транспортного засобу (це для постановки на облік).

І, насамкінець, за постановою 13.88 Кабінету Міністрів, яка регламентує правила державної реєстрації зняття з обліку транспортного засобу, для оформлення договору купівлі-продажу, автомобіль має бути знятий з обліку. А щоб його зняли з обліку – потрібно пройти техогляд.


Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 2602 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
0  
1 саша   (24.04.2012 21:12) [Матеріал]
авто на реєстрації в Закарпатській обл. можу я його зняти з обліку в Ів-Франківську


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]