Субота, 11.05.2024, 19:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » Новини в Україні
З початком свят істотно пішли вниз ціни на нафтопродукти. За два дні травня ціни впали на 20-25 копійок за літр.

Звичайний бензин А-95 опустився нижче 11 гривень за літра до 10,8-10,9 гривні, преміальний - до 11,24-12,29 гривні. Аналітики паливного ринку пояснюють це серйозним падінням (з 116 нижче 100 доларів за барель) світових цін на нафту в квітні (зазвичай нафтопродукти дешевшають у роздробі з запізненням в 15-20 днів, за які на АЗС продадуть більш дорогі запаси).

Зниження цін досить до речі для автолюбителів: можна заощадити від десятки гривень при короткій вилазці на шашлики до пари сотень на поїздці до Криму або Карпати. Прогнози на травень також оптимістичні: "горючка" буде дешевшати і далі.

"Заступник директора НТЦ" Психея "Геннадій Рябцев нагадав, що справедливе на сьогоднішній день зниження ціни не 25, а 30 копійок за літр, тому він вважає, що трейдери скинуть в найближчі дні ще п'ятак в роздробі. А потім через традиційного зростання попиту з початком в ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 528 | Додав: taksi | Дата: 03.05.2013 | Коментарі (0)

Корпорація «Укравто» буде домагатися чергового підвищення ввізних мит для своїх іноземних конкурентів

Імпортні автомобілі можуть подорожчати ще більше, оскільки українські виробники( почали діяти з 13 квітня спеціальне ввізне мито), пропонують ввести ще й антидемпінгові. Корпорація "Укравто", яку підтримують і інші виробники, готується подати заявку на проведення нового розслідування імпорту автомобілів. Юристи вважають, що довести провину імпортерів буде вкрай складно.

Корпорація "Укравто" (виробляє Lanos, Sens, Forza і Vida) готує пакет документів для подання заявки в Мінекономіки на проведення розслідування щодо імпорту автомобілів, розповів глава юридичного департаменту корпорації Денис Домбровський під час круглого столу в четвер увечері. "Ми домоглися введення спецмита на імпортні автомобілі. Це тільки перший крок, він не може бути єдиним механізмом захисту виробників", - зазначив пан Домбровський. Українські виробники розраховують на введення додаткових мит проти і ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 513 | Додав: taksi | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Підвищення акцизів на нафтопродукти до рівня середніх європейських ставок мало б економічне обгрунтування, якби доходи українця відповідали середньому європейському рівню.

В Україні дійсно низький рівень акцизної ставки на ввезення нафтопродуктів в порівнянні з країнами ЄС (за даними Мінпаливенерго, ставка акцизу за тонну бензину становить 198 євро, дизпалива - 46-98 євро; до ЄС в середньому 466 євро за тонну бензину і 375 євро - дизпалива , у Німеччині - 851 і 534 євро, у Польщі - 494 і 375 євро відповідно, - ред.). Але це тільки якщо порівнювати з провідними країнами Європи.

Давайте проаналізуємо ситуацію у найбідніших країнах-членах ЄС. Так, рівень акцизної ставки на етилований бензин у Румунії - 421 євро / тонна, а в Болгарії - 424 євро / тонна. Враховуючи, що середня заробітна плата в цих країнах - 360 євро і 327 євро на місяць, у той час як в Україні - 227 євро, європейські рівні акцизів будуть просто не по кишені українським водіям. Не варто також забувати, що в Ру ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 640 | Додав: taksi | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

 Термін дії посвідчення водія скорочений до 10 або 20 років залежно від категорії. Згідно з постановою Кабміну № 185 від 13 березня 2013 року, яке вже набуло чинності, всі нові водійські посвідчення категорій «А», «А1», «В» і «В1» будуть мати термін дії у 20 років. Права всіх інших категорій будуть діяти 10 років, після чого документ необхідно замінити. Відзначимо, що пластикові права без терміну дії або з терміном дії у 50 років обмінювати не обов’язково, вони продовжують діяти. Нагадаємо, не так давно Верховна Рада України прийняла закон, що передбачає введення нових пластикових документів європейського зразка. Головною «фішкою» закону стало введення в Україні біометричних паспортів громадянина. Втім, документ також торкнеться тих автомобілістів, хто досі їздить по країні зі старими паперовими водійськими посвідченнями радянського зразка або збирається отримати «права» вперше. Закон обмежив термін їх дії 1-м січня 2015 року. Нове водійське посвідчення матиме форму карти, яка міс ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 537 | Додав: taksi | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Нові правила дорожнього руху (ПДР) наберуть чинності з 15 квітня 2013 року.

Асоціація нагадує водіям, що Кабінет міністрів України ухвалив зміни до Правил дорожнього руху в постанові № 111 від 11 лютого 2013 року, і ці зміни набудуть чинності з 15 квітня 2013 року.

Насамперед нововведення в ПДР стосуються технічних засобів регулювання дорожнього руху. У нових ПДР України враховано запровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки. За новими ПДР, дорожні знаки отримали перевагу над дорожньою розміткою.

У ПДР з'явилися нові терміни: «маневрування», «регулювальник», «удосконалене покриття», «острівець безпеки», «газон», «денні ходові вогні».

Правила дорожнього руху доповнено новою вимогою — водії зобов'язані за межами населеного пункту в світлий час доби їхати з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар у період з 1 жовтня до 1 травня. Уряд сподівається, що ця новація зменшить ризик виникнення ДТП на заміських дорогах. ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 1610 | Додав: taksi | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

http://autoportal.ua/articles/chtobudetesli/25523.html
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 829 | Додав: taksi | Дата: 24.03.2013 | Коментарі (0)

Держава вирішила підвищити мито на ввезення машин. Вже через кілька тижнів підвищення цін на іномарки може досягти 15%.

14 березня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі оприлюднила рішення від 28 квітня 2012 року, згідно з яким вводяться спецмита на ввезення нових легкових автомобілів. Так, за іномарку з об'ємом двигуна від 1000 до 1500 куб. см доведеться заплатити 6,5% його вартості, при об'ємі двигуна 1500-2200 куб. см ставка підвищиться до 13%.

Документ повинен вступити в силу вже в середині квітня, а термін його дії розтягнеться на три роки. Для кінцевого споживача такі нововведення обернуться зростанням цін на іномарки. Автоімпортери не приховують: додаткові витрати їм доведеться перекласти на плечі покупців.

Рішення Міжвідомчої комісії можна вважати перемогою асоціації "Укравтопром", що представляє інтереси вітчизняних автовиробників. Формально, такий стан речей на руку українським творцям машин - Петру Порошенку, контролюючому компанію "Богдан Моторс" (з ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 845 | Додав: taksi | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

ДАІ закликає учасників дорожнього руху бути особливо уважними та обережними

Негода, що прийшла в Україну ще зночі, відступати поки що не збирається. 23 березня складні погодні умови: у північних областях, Вінницькій області сильні снігопади, хуртовини, снігові замети. В західних областях вночі місцями сильний сніг, хуртовини. В Луганській, Дніпропетровській областях та в Приазов'ї місцями сильні дощі. На решті території сильний дощ та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, вдень подекуди хуртовини. В Україні посилення вітру 17-22 м/с, у північних, центральних областях та в південній частині місцями пориви 25-30 м/с. На дорогах північно-західної половини ожеледиця.

І хоча ДАІ, МНС та дорожники працюють в посиленому режимі й завжди готові прийти на допомогу, Державтоінспекція України звертається до учасників дорожнього руху з проханням не забувати про заходи власної безпеки.

Під час ускладнення погодних умов за можливості утримайтеся від поїздок на власному т ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 474 | Додав: taksi | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Україна ввела спецмита на імпортні автомобілі з двигунами 1-2,2 л – спец мито. Строком на 3 роки вводяться додаткові спеціальні мита на ряд автомобілів незалежно від країни походження. Ці захисні дії введено за результатами спеціального розслідування, яке було ініційоване ще 30.06.2011 року "ЗАЗом", "Єврокаром" і Автоскладальний завод № 2 "Автомобільної компанії Богдан Моторс". Саме рішення датоване ще 28.04.2012 р, але опубліковано лише 14.03.2013 року.

Згідно повідомлення в газеті "Урядовий Кур'єр", Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийшла до висновку, що за період розслідування (2008-2010 рр.) імпорт автомобілів в Україну збільшився, а саме збільшення відбувалося в таких умовах і обсягах, що загрожувало нанесенням шкоди національному виробнику. Керуючись національними інтересами, Комісія прийняла рішення застосувати спеціальні захисні заходи щодо імпорту Товару, який має опис автомобілі легкові категорії М1 з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням з р ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 861 | Додав: taksi | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

12 березня, набув чинності спільний наказ № 65/80 МВС та МОЗ України від 31.01. 2013 р., яким два відомства затвердили "Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів". Наказ фактично зобов'язує водіїв регулярно проходити обов'язковий медогляд. Як часто і кому потрібно ходити до лікаря?
Документом передбачено порядок та особливості проведення медогляду, види медогляду та періодичність проведення даних процедур.

Так, зокрема задекларовано 4 види огляду:
- Попередні (для кандидатів у водії при отриманні прав);
- Періодичні (для всіх водіїв);
- Щозмінні (для водіїв професіоналів до і після рейсів);
- Позачергові (для водіїв професіоналів за наявності інформації про погіршення стану здоров'я).

Найцікавіша частина Положення стосується термінів проведення медоглядів. Так, передбачено, що його повинні проходити водії:

- Віком до 55 років (включно) - один раз на 10 років;
- У віці від 56 до 75 (включно) - раз на 3 роки;
... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 1946 | Додав: taksi | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 39 40 »