Неділя, 12.05.2024, 12:55 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » Новини в Україні
На думку уряду, обмеження зовнішньої реклами  на вулицях підвищить безпеку руху, зменшивши впливу сторонньої інформації на його учасників
Учора Кабінет міністрів України підтримав законопроект, що вносить низку змін до законів України Про рекламу і Про автомобільні дороги. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

У законопроекті, зокрема, йдеться про заборону розміщення засобів зовнішньої реклами на тротуарах, велосипедних і пішохідних доріжках, алеях, поза населеними пунктами на відстані менше 10 метрів від краю проїзної частини (на сьогоднішній день - п'ять метрів), в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування, над проїжджою частиною автомобільних доріг загального користування, на розділових смугах автомобільних доріг загального користування.

Крім того, законопроект передбачає заборону розміщення наружки на поверхнях і опорах дорожніх знаків, конструкцій освітлення, штучних споруд, у зоні транспортних розв'язок, мостів, шляхопроводів, у міс ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 564 | Додав: taksi | Дата: 28.06.2013 | Коментарі (0)

Депутат Верховної Ради, член фракції "Всеукраїнське об'єднання« Батьківщина »Арсен Аваков заявляють про запланований Державною автомобільною інспекцією недопуск до Києва автобусів з учасниками акції« Вставай, Україно! "

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами Авакова, до нього надійшла інформація про те, що всі дороги у напрямку до Києва з Увечері 17 травня буде перекрито нарядами ДАІ.

"Кожна така" засада "буде реагувати на всі засоби пересування від маленького мікроавтобуса до туристичного великого автобуса. Працює система впізнання, паролів - щоб пропустити правильністю трудящих на Київ - мітингувати проти" оскаженілих фашистів "- і не пустити" баламутів ", які їдуть на акцію "Вставай Україна!", - пише парламентарій.

За його словами, передбачається доставка в Київ на акцію Партії регіонів 3 тис. осіб з Полтавської області, 2,5 тис. - з Сумської, 3,5 тис. - з Харківської.

Аваков стверджує, що це будуть працівни ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 607 | Додав: taksi | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

 Драконівські побори під час купівлі-продажу авто змушують багатьох автолюбителів оновлювати свій автопарк через генеральне доручення. Так виходить і швидше, і економніше.
Адже переоформлення на себе навіть старенькій іномарки виллється не в одну тисячу гривень, що вже говорити про машини дорожче!
Чи можна називати автомобіль, куплений за довіреністю, повністю своїм? Які проблеми очікують покупця і продавця після нотаріальної угоди?
НЕ СТАЛО ЛЮДИНИ - НЕМАЄ І ДОГОВОРУ
Киянин Олександр Топалов не один місяць роздумував над покупкою автомобіля. Свій вибір зупинив на блискучою Mazda CX7 з дніпропетровською реєстрацією. Грошей було обмаль, тому, поки бюджет не поповнився, вирішив оформити машину по "генералці".
Неприємний сюрприз Олександра чекав через три місяці, коли хлопець зважився на переоформлення. Під час перевірки в ДАІ раптом з'ясувалося - автомобіль вже як два місяці у розшуку. Виявляється, фактичний господар після оформлення угоди раптово помер, а права на авт ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 2052 | Додав: taksi | Дата: 14.05.2013 | Коментарі (0)

За пошкоджену через ями машину можна судитися, але таких проблем краще уникати, ніж нескінченно розбиратися з дорожниками.

Стан доріг в цьому році як ніколи поганий. І незалежно від того, хто винен – злодійство і відкати в галузі дорожнього будівництва, чи  складні погодні умови – розплачуватися за ями доводиться самим автолюбителям, констатує svit24.net.

Це і підвищений ризик аварійності, і вимушене відвідування шиномонтажних майстерень, і позапланові поїздки на СТО з проханням перебрати ходову. Певна річ: замість розбиратися з дорожниками за ями після ДТП, краще його не допустити.

Для цього рекомендуємо знижувати швидкість і уважно вдивлятися в дорожню поверхню: щоб, побачивши вибоїни зменшити швидкість і безпечно об’їхати перешкоду.

Якщо ж об’їхати не виходить (яма занадто широка), перед нею потрібно різко натиснути на педаль гальма (для забезпечення максимального уповільнення автомобіля) – пружні елементи передньої підвіски стискаються. Після цього, ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 518 | Додав: taksi | Дата: 14.05.2013 | Коментарі (0)

Українські водії, які стали учасниками дорожньо-транспортних пригод, з 19 вересня 2011 року зазнали право не викликати на місце аварії представників Державтоінспекції. Замість цього вони можуть заповнити спеціальний бланк уніфікованого європейського зразка - так званий європротокол.

Тепер його отримують в страхових компаніях разом з договором обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ). У теорії, пред'явивши заповнений протокол страховику, постраждалий в аварії може отримати відшкодування збитку. Переваги такої схеми врегулювання взаємовідносин між учасниками ДТП для водіїв очевидні.

По-перше, вони позбавлені від болісного очікування на дорозі інспекторів ДАІ, що часто ще й створює пробки. По-друге, їм не потрібно платити штрафи і ходити по судах, щоб повернути водійське посвідчення, яке співробітники автоінспекції зазвичай відбирають у винуватця аварії.

Тим часом переважна більшість автовласників відмовляються полегшити собі ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 2395 | Додав: taksi | Дата: 08.05.2013 | Коментарі (0)

З початку тижня інспектори ДАІ приділяють пильну увагу пішоходам-порушникам, а також мотоциклістам. Як повідомляє прес-служба ДАІ, з 6 по 12 травня за рішенням ООН у світі проходить Другий глобальний тиждень безпеки. Даний захід спрямований на привернення уваги суспільства до необхідності забезпечення безпеки руху пішоходів. В Україні, у рамках глобального тижня, також запланована низка заходів, спрямованих на захист цієї категорії учасників дорожнього руху. Зокрема, цього тижня проводяться профілактичні заходи під умовною назвою "Пішохід". Інспектори ДАІ приділяють пильну увагу пішоходам-порушникам, а також проводять бесіди з водіями, які не надають переваги у русі пішоходам. Ще одна профілактична акція "Мотоцикліст" покликана нагадати водіям мототранспорту про дотримання ними Правил дорожнього руху. "Деякі власники двоколісної техніки, сідаючи за кермо, на жаль, нехтують елементарними правилами дорожньої безпеки - перевищують швидкість, не дотримуються рядності, виїжджають на зустріч ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 483 | Додав: taksi | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

02 травня в департаменті ДАІ повідомили про затвердження нових бланків водійських прав. Як пояснили "'" в відомстві, введення нових зразків пов'язано зі вступом 6 грудня 2012 чинності закону «Про єдиний державний демографічний реєстр», а також постановою Кабінету міністрів від 13 березня про «Деякі питання виконання закону України" Про єдиний державний демографічний реєстр "», яка набула чинності вчора. Ця постанова затвердило зразки водійських посвідчень, які будуть видаватися в МРЕВ, їх технічні описи, порядок і умови видачі.

За інформацією ДАІ, нові водійські посвідчення на керування транспортними засобами категорій А (мотоцикл), А1 (мопед), В (легковий автомобіль), В1 (моторолер) будуть дійсні протягом 20 років після їх видачі, а права на керування транспортними засобами інших категорій - протягом 10 років. У той же час, як повідомили в ДАІ, видані раніше права будуть мати силу на термін їх дії, після чого вони також підлягають обміну.

Водійське посвідчення будуть вид ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 987 | Додав: taksi | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

Верховній раді запропоновано заборонити страховикам подавати регресні позови до винуватців ДТП на підставі несвоєчасного подання заяви про настання страхової події. Така поведінка страховиків останнім часом стало масовим, визнають учасники ринку. До таких методів роботи вдаються, як правило, компанії, які не мають достатньої кількості коштів для здійснення виплат.

Несвоєчасне повідомлення про настання страхової події не повинно бути підставою для пред'явлення страховими компаніями (СК) регресних позовів до винуватців ДТП. Така ініціатива міститься в законопроекті N2838 про внесення змін до закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", поданого главою комітету Верховної ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Артуром Палатний (УДАР).

Згідно з чинним законодавством, клієнт зобов'язаний письмово повідомити страховика про настання страхового випадку не пізніше трьох робочих днів з дня ДТП. В ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 691 | Додав: taksi | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

Уряд підготував програму розвитку конкуренції в Україні на найближчі десять років, згідно з якою пропонується скасувати "масові пільги на проїзд". Замінити їх збираються адресною допомогою малозабезпеченим верствам населення. Остаточне рішення з пільг можуть ухвалити на засіданні Кабінету Міністрів вже наприкінці травня.

 

Держпрограма розвитку конкуренції на 2014-2024 роки, за задумом Азарова, повинна знизити монополізацію товарних ринків, а також зменшити негативний вплив "неефективного державного регулювання".

Більшість кроків носить точковий характер, спрямований на поліпшення ситуації в дуже вузьких областях. Документ містить багато пропозицій. Серед них прийняття законів "Про внутрішню торгівлю", "Про рибних портах", "Про внутрішній водний транспорт", а також ратифікація угоди з ЄС про створення спільного авіаційного простору.

Що стосується реформи у сфері пільгового проїзду, то нагадаємо, що в січні 2005 року уряд Росії також безуспішно намагалос ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 509 | Додав: taksi | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

Виходячи з останніх даних Укравтодору, вже здійснено ремонт сімдесяти дев'яти тисяч квадратних метрів доріг з дев'яноста шести тисяч запланованих.

По країні в цілому, згідно з інформацією Укравтодору, усунена його зусиллями "ямковість" на дев'яноста восьми відсотках автодоріг державного значення- це звичайна  азіровська брехня.

Найбільш "розбитими" автомобільними трасами в Україні вважаються:
- Житомир / Бердичів: за влучним зауваженням автоводіїв тут полотно, порите незліченною кількістю ямок, схоже на друшляк. Пересуватися можна лише по узбіччю.

- Павлоград / Донецьк: у деяких сміливців, які ризикнули подолати повністю дану автотрасу з глибокими западинами, відскакувала вихлопна система.

- Решетилівка / Дніпропетровськ: місцями ця траса переходить плавно в напрямок, що нагадує звичайну грунтовку.

- Летичів / Хмельницький: по тій ділянці дороги, який ближче до міста Летичів, швидкісний режим пересування спрямовується до нуля.

- Одессса ... Читати далі »
Категорія: Новини в Україні | Переглядів: 709 | Додав: taksi | Дата: 03.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 39 40 »